RTX 3070 sistemde CPU kullanımı bir anda arttıktan sonra Ethernet kopuyor

mehmet.aep

Hectopat
Merhaba. Bugün yaşadığım sorundan bahsetmek istiyorum. Bilgisayarı toplayalı daha 2 hafta oluyor. Valorant'a girdim poligondayken bir anda kasmaya başlayıp mouse ve Ethernet bağlantım koptu. Yeniden başlattığımda düzeldi ancak birkaç dakika sonra tekrar koptu. Güvenli modda kopmuyordu, sorunun yeni driver veya güncelleme kaynaklı olduğunu düşündüm. Bilgisayarı kurtarma yerinden eski bir sürüme döndürmeyi denedim ancak hata verdi (aynı şekilde sıfırlama seçeneğinde de) artık yeniden başlattığımda bile bilgisayar açılmıyor mavi ekran.
Veriyordu. Hata kodu CRITICAL_PROCESS_DIED idi. Bu mavi ekranlardan sonra bilgisayarı güvenli modda bile açamadım sürekli aynı mavi ekranı verdi. Son çare başka bir bilgisayarda UEFI disk hazırlayıp sıfırdan Windows 11 kurdum. Açıldı ancak Ethernet yine kopuyordu ve benim bilgisayarımda Wi-Fi bağdaştırıcısı var Ethernet koptuğunda o da gözükmüyor sorun Ethernet portu kaynaklı değil yani. Fark ettiğim şey ise şu oldu mesela yeniden başlatıp Valorant Riot istemcisini açtığımda indirme başlar başlamaz CPU kullanımı birkaç saniyeliğine yüzde 60 oluyor ardından Ethernet kopuyor ve geri yüzde 3 civarına düşüyor. Sabahtan beri kafayı yemek üzereyim.

Ryzen 5 5600.
Gigabyte RTX3070 vision OC.
XPG 8x2 3200 MHz RAM.
ASUS B550M-A anakart.
MLD 500 GB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı