RTX 3070 sistemde XMP profilini seçince bilgisayar kendini resetliyor

Yusuf barkı

Kilopat
RAM
G.SKILL 32GB (2X16GB) TRIDENT Z DDR4 3600MHz CL18 1.35V
Ekran kartı
RTX 3070
Anakart
PRIME B550-PLUS
İşlemci
Ryzen 7 3800xt
Merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi normalde RAM'lerim 3600 MHz ancak XMP profilini açınca bilgisayardan cızırtı geliyor ve açıldıktan sonra mavi ekran veriyor ve resetleniyor. Yardımcı olabilir misiniz? En azından RAM'leri 3000+ MHz de kullanmak istiyorum.

Diğer XMP seçeneğini seçip açtığında ne oluyor?

RAM'in timing, voltaj ve frekans değerlerini manuel olarak girip kaydedip çıkmayı deneyin. Olmaz ise frekansı 3600 yerine 3200MHz yapıp deneyin.

Diğer XMP seçeneğini seçip açtığında ne oluyor?

Diğer XMP seçeneği yok. disable var sadece
RAM'in timing, voltaj ve frekans değerlerini manuel olarak girip kaydedip çıkmayı deneyin. Olmaz ise frekansı 3600 yerine 3200MHz yapıp deneyin.

Öyle 3200 MHz denedim ancak tam olarak voltaj vermeyi bilmiyorum o yüzden RAM'ler kararsız çalısıyor ve sanırım bu yüzden boşta mavi ekran verdiriyor.

Gecikme değerleri ne kadar olmalı Auto da mı bırakayım. 1.35v 3200 MHz için fazla gelebilir mi?

Üzerinde yazan neyse o voltajda çalışmaya ayarlıdır zaten. RAM'in timing değerleri için de Windows üzerinden thaiphoon burner adlı uygulamayı çalıştırıp öğrenebilirsiniz değerleri. XMP değeri disable yapıp çalıştırabilirsiniz sorun olmaz öğrenmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…