Merhaba, 3 monitör yapacağım fakat aklımda bir soru var.
Anakart'ım: ASUS ROG STRIX B650E-F
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RTX 3070.
Monitör: ASUS ROG Swift PG259qn veya ASUS ROG Swift PG259QNR.
Şimdi şöyleki dostlar,
Soru 1 - 3 monitör yapacağım ama bunu yapmam için hangi parça gerekli yani anakart mı yoksa ekran kartı mı?
Soru 2 - eğer 3 monitör yaparsam monitör Hz'lerinde düşüş yaşar mıyım?
Soru 3 - monitörler birbirinin kopyası olmasını istemiyorum yani orta oyun monitör sağ Discord sol Spotify gibi düşünün yani bunu nasıl yaparım?
Biraz araştırdım DisplayPort HDMI falan da anlamadım bir şey yardımcı olur musunuz? Teşekkürler
Ekran kartının girişlerine bakman gerek. Tahminimce 3 DisplayPort girişi, 1 tane de HDMI girişin vardır. 3 monitörü de ekran kartına bağlarsan kullanabilirsin. Orta monitörüne oyununu verirsin, sağda ve solda kalan ekranlara da istediğin uygulamayı sürükleyerek görüntüleyebilirsin.
İşin özeti; Ekran kartı çıkış portlarına ve monitör giriş portlarına uygun kablo almak ile oluyor. ASUS ROG Swift PG259qn örnek veriyorum bu monitörden 3 adet satın aldın. Bu monitörde bir adet DP girişi bir adet HDMI var.
DP girişini kullanmak istiyorsan (diyelim) 3 adet DP kablosu alacaksın. Ekran kartı çıkışından monitöre bağlayacaksın. Olay bu.
Hz'de düşme olmaz.
Anakart ile bir işin yok. Görüntü ekran kartından alınır.
Üçüncü sorunu anlamadım.
Şöyle demek istemiş;araba simülasyonları için oyunu 3 monitöre yaymak istemiyorum demiş. Yani 1 monitörde oyun diğer monitörler de başka programlar olsun
Ekran kartının girişlerine bakman gerek. Tahminimce 3 DisplayPort girişi, 1 tane de HDMI girişin vardır. 3 monitörü de ekran kartına bağlarsan kullanabilirsin. Orta monitörüne oyununu verirsin, sağda ve solda kalan ekranlara da istediğin uygulamayı sürükleyerek görüntüleyebilirsin.
İşin özeti; Ekran kartı çıkış portlarına ve monitör giriş portlarına uygun kablo almak ile oluyor. ASUS ROG Swift PG259qn örnek veriyorum bu monitörden 3 adet satın aldın. Bu monitörde bir adet DP girişi bir adet HDMI var.
DP girişini kullanmak istiyorsan (diyelim) 3 adet DP kablosu alacaksın. Ekran kartı çıkışından monitöre bağlayacaksın. Olay bu.
Hz'de düşme olmaz.
Anakart ile bir işin yok. Görüntü ekran kartından alınır.
Üçüncü sorunu anlamadım.
Sağ ol dostum 3. soru şu yani bazı videolara denk geldim 3 monitör düşün böyle 3 ünde de aynı ekran birbirinin aynısı ben bunu istemiyom sağ da farklı iş sol da farklı iş ortada oyun oynamak istiyorum.
Bir de kartın tanıtım sitesinde DP 60Hz yani ben bunu DisplayPort a bağlarsam 60Hz'in üstüne çıkamayacak mıyım?
Ekran kartı ile monitörün Hz değerinin alakası yok ki hocam. Karttan ne kadar verim alıp yüksek FPS alırsanız monitörün kaç Hz ise o kadar akıcı olacaktır.
Çift monitör kullanıyorum. 24 ınc olan ekranımda her zaman Discord vb programlar olur. 27 ınc olan ana ekranımda da oyunumu oynarım.
3 monitorü al, ekran kartının girişlerine bağla. Oyun oynayacağında display port olsun, diğerleri HDMI'de olur. Ama 3 tane aynı monitörü yan yana koyup da sadece birinde oynamak, çok efektif değil ama fantasilere saygım var, ben de benzer bir şey kullanıyorum.
Ekran kartı ile monitörün Hz değerinin alakası yok ki hocam. Karttan ne kadar verim alıp yüksek FPS alırsanız monitörün kaç Hz ise o kadar akıcı olacaktır.
Çift monitör kullanıyorum. 24 ınc olan ekranımda her zaman Discord vb programlar olur. 27 ınc olan ana ekranımda da oyunumu oynarım.
3 monitorü al, ekran kartının girişlerine bağla. Oyun oynayacağında display port olsun, diğerleri HDMI'de olur. Ama 3 tane aynı monitörü yan yana koyup da sadece birinde oynamak, çok efektif değil ama fantasilere saygım var, ben de benzer bir şey kullanıyorum.