RTX 3070 sistemin sıcaklık değerleri nasıl?

Merhaba sosyal,

Dün ikinci el takasta Ryzen 5 5500 işlemcimi ve RX 6600 ekran kartımı verip üstüne biraz para ekleyerek Ryzen 5 5600 ve RTX 3070 aldım. Bu ikilinin darboğaz yaşatmadan beni DDR5'e geçene kadar götürebileceğini düşünüyorum. Böylelikle çok uzun süre NVIDIA ekran kartına geçmiş oldum. Değerlerin nasıl olduğu/olması gerektiğini pek bilmiyorum. Öncelikle yaptığım FurMark testinde ekran kartı 77 derece sıcaklıkta kaldı. Fan hızı %80 civarındaydı ve daha fazla ısınmadı. Hotspot değeri ise 99-101 derece sıcaklıklara ulaştı ama herhangi bir FPS düşüşü olmadı.

Rust oynadığım için bu oyundan örnek vereceğim; önceki sistemim ile ortalama 40-70 FPS arası medium ayarlarda ara sıra ani FPS düşüşü ile takılarak oynarken dün sistem yükseltmesi ve kurulumu sonrası high ayarlarda 100-140 FPS arasında hiç takılma olmadan oynayabiliyorum. Bariz performans farkı var ve ödediğim az bir para ile bu beni gayet tatmin etti. Peki sizce bu değerler nasıl? Daha fazla artış olmalı mıydı? Sıcaklık değerleri ikinci el 3-4 sene kullanılmış bir karta göre normal mi?
Ek not: 2021 civarı alınan RTX 3070 garanti etiketi üstünde ve vidalarını kontrol ettim hiçbir iz yok açılmamış.

Eğer yüksek grafiklerde oynuyorsan işlemci ve ekran kartında performans düşüşü ısınma falan gözükebilir ama o sıcaklık normal mi bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı