RTX 3070 Ti 5800X sistem

RienNN

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi parçaları yükseltmeyi hedefliyorum ilk olarak şu an sistemde kullandığım parçaları yazayım daha sonra sorularıma geçeceğim.

Anakart MSI B550M Pro-VDH Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX.
CPU Ryzen 5 3500.
GPU MSI GeForce GTX 1660 Ti Ventus XS 6G OC 6 GB GDDR6 192bit NVIDIA ekran kartı.
RAM G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL18.
PSU Sharkoon 650W (tam modelini bilmiyorum zaten değiştireceğim)

Anakartı değiştirmeyi düşünmüyorum, güncellemek istediğim parçalar GPU, CPU, PSU ve kasa belki daha sonradan RAM takviyesi yaparım bu tamamen ekonomik durumuma bağlı.
İlk olarak ferah ve düz bir kasa tercih etmek istedim kasa ile başlayayım.

Kasa
Fazla inceleme araştırma fırsatı bulamadım fakat gözüme oldukça büyük gözüktü 280mm sıvı soğutma desteği mevcut 5800X ısınan bir CPU olduğunu okudum ne kadar doğru bilemediğim için konuyu sizlere taşımak fikirlerinizi öğrenmek istedim, sıvı soğutma demişken hemen sıvı soğutucuya geçelim.

Arctic 280 Sıvı Soğutucu
Hoş, pozitif yorumlar da gördüm bu soğutucu için ama negatif yorumlar da gördüm daha önce hiç sıvı soğutucu kullanmadım ve montaj yapmadım kasanın üstüne konumlandırmayı düşünüyorum ama nasıl montajlayacağımı pek bilmiyorum henüz bir video izlemedim kurulumu ile alakalı ama 5800X soğutup soğutmayacağını merak ediyorum.

CPU'dan yeterince bahsettim ama altını çizeyim Ryzen 7 5800X düşünüyorum 5700X ile farkına baktım öyle çok bir fark olmadığı gibi bütçeme de uydu ve bunda karar kıldım tabii sizden eksi artı yine bir yorum duymak isterim.

GPU yurt dışı almayı planladığım için yine MSI marka bir ürün düşündüm Gaming X Trio modelini düşündüm biraz inceledim hoşuma gitti kendileri

PSU için bir fikrim yok 80+Gold bir PSU istiyorum tam bir bütçe belirtemiyorum çünkü piyasaya hakim değilim ama fiyat performans bir ürün olabilir veya gerçekten kaliteli parasını hak eden ve ileride yapacağım yükseltmelerde beni çok üzmeyecek ucu ucuna da olsa yetecek bir PSU beni mutlu edebilir

Oyun ağırlıklı aynı zamanda iş için kullandığım bilgisayarım Valorant gibi rekabetçi bir oyundan tutun Hogwarts Legacy gibi güncel oyunlarda da beni üzmeyecek bir sistem olmasını istiyorum 3-4 sene kesinlikle para harcamak istemiyorum. Kasa, sıvı soğutma, PSU gibi seçeneklerim değişebilir ama GPU ve CPU da kararın çok oynamasını istemiyorum Intel kullanmak istemiyorum bunları belirteyim önerileriniz varsa araştırır incelerim benzer ürünleri kullananların deneyimlerini dinlemek isterim.
Teşekkürler.

Not: Monitör 240Hz 1920x1080.

Zaten değişmedik bir tek anakart kalıyor bu şekilde yükselteceksiniz tamamen satıp yeni bir sistem kurmak daha mantıklı. Onun dışında işlemciyi 5800x3D değiştirseniz 3070 Ti ile daha iyi olur. PSU olarak Gold sertifika olması önemli tabii daha verimli ve daha güvenilir olur.

5800x3D bende çok düşündüm lakin arada 2500 civarı bir fiyat farkı mevcut bu durum bir tık zorlayabilir bütçeyi ama gönlümden geçmedi değil

Anakart şu noktada benim için yeterli seviyelerde ve maşallah anakart fiyatları almış yürümüş o yüzden o kalsın istedim

Bütçeyi verebilirseniz ona göre çözümler üretilebilir.

Bütçeyi verebilirseniz ona göre çözümler üretilebilir.
Hocam işlemci için 6k ekran kartı hala askıda yurt dışından getirilirse borç olarak gelecek gibi düşünebilirsiniz diğer parçalar için 7k

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…