RTX 3070 Ti ekran kartım var. Modeli Gainward Phoenix 2.el olarak aldım. İçi hiç açılmamış. Boşta 50 derece ama yük altına girdiği zaman FurMark'ta 1080p 88 dereceyi görüyor. Fanlar %100 olarak çalışıyor. Sizce termal macunu değiştirmeli miyim?
3 seneden sonra macun değişimi şart bence, hatta içindeki termal pad'ler de isteğe göre değiştirilebilir. Tabii ki macunun ve pad'lerin kalitesi ekran kartlarında özellikle çok önemli
RTX 3070 Ti ekran kartım var. Modeli Gainward Phoenix 2.el olarak aldım. İçi hiç açılmamış. Boşta 50 derece ama yük altına girdiği zaman FurMark'ta 1080p 88 dereceyi görüyor. Fanlar %100 olarak çalışıyor. Sizce termal macunu değiştirmeli miyim?
Normal değil çünkü ekran kartının hiç açılmadığını belirttiğinize göre bakım zamanı gelmiş olabilir.
Öncelikle termal macun değişimini gerçekleştirin, termal padleri değiştirin. fanları ve tüm iç bileşenleri tamamen temizleyin. Daha sonra DDU (Display Driver Uninstaller) aracılığıyla mevcut sürücüleri kalıcı olarak kaldırıp, resmi kaynaklardan en son sürücüleri yeniden yükleyin. Bu seçeneklerden sonra sıcaklık düşecektir.
Normal değil çünkü ekran kartının hiç açılmadığını belirttiğinize göre bakım zamanı gelmiş olabilir.
Öncelikle termal macun değişimini gerçekleştirin, termal padleri değiştirin. Fanları ve tüm iç bileşenleri tamamen temizleyin. Daha sonra DDU (display driver uninstaller) aracılığıyla mevcut sürücüleri kalıcı olarak kaldırıp, resmi kaynaklardan en son sürücüleri yeniden yükleyin. Bu seçeneklerden sonra sıcaklık düşecektir.
MX6 iyi hocam yeterli olacaktır kasanın ön 3 veya 2 fan var mı eğer yoksa hava akışı yüzünden bu kadar dereceye çıkıyor havasız kalıyor ayrıca sıcaklık değeri gene de yüksek kasanı linkini verir misiniz?
MX6 iyi hocam yeterli olacaktır kasanın ön 3 veya 2 fan var mı eğer yoksa hava akışı yüzünden bu kadar dereceye çıkıyor havasız kalıyor ayrıca sıcaklık değeri gene de yüksek kasanı linkini verir misiniz?
2.el aldım arkadaş 6 ay kullandım ondan sonra da 2 sene boyunca boş durdu diyor büyük ihtimal yalan söylüyor da termal macun gelsin değerlerini kontrol ederim tekrar.