Merhaba arkadaşlar,
Sistemimde şu an R5 4650G işlemci ve 3070 Ti Founders Edition ekran kartı kullanıyorum. PUBG oynarken ortalama 100 FPS alıyorum, fakat şöyle bir sıkıntım var: İşlemci kullanımı genelde %60-80 civarındayken, ekran kartı kullanımı %30-40 seviyelerinde kalıyor. Bu dengesizlik neden kaynaklanıyor, çözemedim. İşlemcim mi yetersiz kalıyor acaba? Yakın zamanda Ryzen 5 5600 işlemciye geçmeyi düşünüyorum, bu sorunu çözer mi diye merak ediyorum.
Diğer yandan, God of War gibi hikaye tabanlı oyunlarda ekran kartı kullanımı %85-100 civarına çıkıyor ve herhangi bir performans sorunu yaşamıyorum. PUBG'deki bu işlemci-GPU dengesizliği neden olabilir, darboğaz mı yapıyor yoksa başka bir sorun mu var, emin değilim.
Ek olarak, sistemimde NZXT C750 PA-7B2BB-EU 750W 80+ Bronze PSU kullanıyorum. 3070 Ti ekran kartım için bu PSU yeterli mi, gücü tam olarak sağlayabiliyor mu? Bu konuda da fikirlerinizi almak isterim.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.