RTX 3070 Ti ve i5-12400F sistem toplama

Mwamba

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Üniversiteye yeni geçen bir öğrenciyim. Bilgisayarın parasını çıkarmak için markette çalışmaktayım şu an, o yüzden biraz belimizi büktü ama yapacak bir şey yok. Hem kendi araştırmalarım hem de aldığım yerdekilerin tavsiyeleri sonucu ortaya böyle bir sistem çıkardık. Alışverişini yaptık yarın montajını tamamladıkları zaman teslim alacağım kasayı.

• ASUS GeForce TUF RTX 3070 Ti Gaming 8 GB GDDRX 256 Bit NVIDIA Ekran Kartı
  • Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50 GHz 18MB Önbellek 10nm İşlemci
  • Crucial 8 GB (1x8GB) Adet olarak 2 tane Dual channel toplam 16 GB DDR4 3200MHz CL16 1.35 RAM
  • ASUS Prime H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700 DDR4 3200MHz M.2 Anakart
  • Thermaltake COMMANDER G33 TG 750W 80 Plus 2x200mm ARG Fanlı MidT KASA
  • Micron 512 GB 3400 Serisi NVMe M.2 SSD (Okuma 6600MB/ Yazma 3600 MB)

Ayrıyeten şu anki bilgisayarımda bulunan 1 TB 7200 RPM bir HDD var, onu da ekleyeceğim.

İşlemciye stok fan dışında sıvı soğutma veya fan soğutma eklemeyi düşünüyorum. Sonrası için sıvı soğutma alırsam 240 mm düşünüyorum. Önerileriniz varsa dinlerim.

Monitör olarak birkaç ay sonra 2K 165 veya 144 Hz'lik bir monitör düşünüyorum o konuda önereceğiniz varsa açığım bütçem maksimum 4500 TL.

Beni bu sistem tahmini ne kadar iyi performansla, ne kadar uzun süre götürür?

Son düzenleme:
4-5 yıl yükseltme gerek olmaz. Bu mönitöre de bir bak istersen.

4-5 yıl yükseltme gerek olmaz. Bu mönitöre de bir bak istersen.
Monster logosunu görünce hemen kalite şüphesine düştüm Vatan bilgisayardan önerebileceğiniz kaliteli ACER, ASUS, SAMSUNG, MSI vs. monitör varsa daha iyi olur.

Monster logosunu görünce hemen kalite şüphesine düştüm Vatan Bilgisayar'dan önerebileceğiniz kaliteli Acer, ASUS, Samsung, MSI vs. monitör varsa daha iyi olur.

6-7 aydır kullanıyorum, çok fazla olmasa da ghosting sıkıntısı var. Onun dışında pek bir sorun ile karşılaşmadım.

6-7 aydır kullanıyorum, çok fazla olmasa da ghosting sıkıntısı var. Onun dışında pek bir sorun ile karşılaşmadım.
Monstera ürün aldıktan sonra yaşanan sıkıntılar, genel kalite sorunu ve fiyat düşüklüğü avantajını kaybetmeye başlamasından dolayı ilgimi kaybettim. Hatta bu masaüstünü toplamadan önce monster laptop düşünüyordum iyi ki vazgeçmişim. Önerdiğiniz monitörü almayı düşünmüyorum ama işlemci için soğutucu veya başka monitör öneriniz varsa dinleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…