RTX 3070 Ti ve i7-9700K darboğaz yapar mı?

Jr Venom

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,, ben yeni bir ekran kartı aldım. ASUS TUF Gaming RTX 3070 Ti. İşlemcime darboğaz yapıp yapmadığını anlamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Önceki ekran kartım ASUS ROG STRIX 1660 Super'di.

Anakart MSI-B360M Bazooka PCI 3.0
İşlemci Intel i7-9700K 3.60
Ekran kartı ASUS TUF Gaming RTX 3070 Ti
RAM G.Skill 1x8GB 3000MHz+16 GB G.Skill 3000MHz
PSU thermaltek TR2 750W 80Plus
Şu anki sistemim bunlar darboğaz konusunda sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tık darboğaz olabilir ama sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yine de yüksek performans alırsınız.

Çekirdek gücü yüksek ama darboğaz yaparsa 8C/8T olduğundan yapar, yoksa nereden baksan i5-11400F gücünde bir işlemci.

Darboğaz yapar, 1080p kullanıyorsan birçok oyunda en az %30-25 arası kayıp olur. 2K veya 4K kullanırsan darboğaz olmaz.
monitör 1080p monitörü mü değiştirmem gerekecek çok fazla anlamıyorum bu işlerden kusura bakmayın

Çekirdekten dolayı darboğaz yapmaz. Youtube'da testler var. 8 çekirdek 16 izlekli işlemciyi teste sokuyorlar, ardından biostan izlekleri kapatıp tekrar test ediyorlar. Render gibi uygulamalarda izlekler çok işe yararken oyunlarda etkisi yok gibi. Yine YouTube'da ilk nesil I7'den son nesle kadar bütün I7 işlemcilerle RTX 4080'i test ediyorlar. Şöyle diyebilirim 9700K/KF ile istediğin kartı kullan. Gidip 13. nesil I7'e geçtiğinde yüzde açısından FPS kazancın çok düşük olacak. Atıyorum 190 FPS yerine 175 FPS alacaksın. Aradaki fark için o kadar para harcamaya gerek yok.
Dikkatimi çeken husus RAM'lerin. Farklı kapasitelerde farklı RAM'ler dual çalışmaz. Önerim kit olarak RAM alman. Anakarttan dolayı RAM frekansın en fazla 2666 MHZ olacak. Brnim de 3200 MHZ RAM'lerim var ama anakarttan dolayı İşlemcinin doğal desteklediği 2666 MHZ'in üstüne çıkaranıyorum. Kaldı ki Intel'de çok yüksek RAM frekansın oyun performansına etkisi çok az.

ramlerin cl ve voltage değerlerine kadar aynı marka aynı ürün sadece biri 8gb biri 16 gb iki rami de 16 gb mı yapmam gerekir

ramlerin cl ve voltage değerlerine kadar aynı marka aynı ürün sadece biri 8gb biri 16 gb iki rami de 16 gb mı yapmam gerekir
İkisi de kapasiteleri vs. aynı olmalı diye biliyorum.
Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…