Çözüldü RTX 3070 ve 5700x3D sistem uygulamalarda çökme ve mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1xgbIuOuiRpQz4QLVCiryIeRAIHu7sRQH/view?usp=sharing
RAM
Corsair 2x8 Vengeance 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury 1TB M2, Samsung 870 EVO 1TB, WD 1TB
Ekran kartı
MSI Trıo RTX 3070
Anakart
MSI B450 Gaming Plus Max
İşlemci
Ryzen 5700x3D
Arkadaşlar iki gündür saçma bir hata ile uğraşıyorum. Rastgele uygulama çökmeleri ve ardından gelen internet kesintisi gibi bir durum var. Bu sefer de BF42 oynarken durduk yere sistem rest atmaya başladı. Rica etsem analiz edebilir misiniz?

@turko35408 @claus hocalarım müsait olunca sizler de bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Çözüm
Beta BIOS kullanıyorsun, kararlı sürüme dön. Corsair araçlarını kaldır. XMP açık ise kapat ve gelişmeleri bildir.
Beta BIOS kullanıyorsun, kararlı sürüme dön. Corsair araçlarını kaldır. XMP açık ise kapat ve gelişmeleri bildir.
iCue'yu kısa vadeli kaldırabilirim ancak sıvı soğutma olduğu için tekrar kullanmam gerekecektir.

Beta BIOS'a geçme sebebim, mevcut kararlı BIOS'un hatalı işlemci sıcaklığı bildirmesiydi. Eski BIOS'a nasıl dönülür bilmiyorum ama hallederim.

XMP'yi mavi ekran yedikten sonra kapattım ancak uzun süre deneme imkanım olmadı. Gün içinde deneyeceğim.

Hatanın kaynağı hakkında bilgiye sahip misiniz? Battlefield'in sebep olduğunu biliyorum ancak mavi ekran almadan önce ki iki gündür BF42'de DX12 hatası alıyordum. Donanımsal bir sorun olma ihtimali var mı?

Dosya Ekleri

• 20250213_184539.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 19
  • 20250213_015000.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…