RTX 3070 ve Ryzen 7 3700X sistem toplama

Katılım
14 Ocak 2019
Mesajlar
5.430
Çözümler
71
Yer
Pendik, İstanbul
Gerçekten bilgisine güvendiğim kişiler yardımcı olursa çok mutlu olurum.
İşlemci ve ekran kartını gelecek ay Londra'dan bir tanıdığımız getirecek.

İşlemci ve ekran kartı dışında bütçem 5000 TL civarı. Bileşenleri ekran kartı ve işlemci geldiğinde QP veya İtopya üzerinden satın alacağım. İnternet alışverişi yapamıyacağım. Nasıl bileşenler almam gerekli? Yardım eden arkadaşlara teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Depolama, kasa, RAM, PSU ve anakart lazım anlaşılan.



Sadece kasa koymadım çünkü alacağınız GPU modeline bağlı olarak değişebilir. Kasa için 800TL bütçe kalıyor, GPU modeli tam belli olursa ayrı öneri yapılabilir.
Bunların dışında RAM bir tık daha yüksek frekanslı seçilebilir, anakart değişebilir ve SSD değişebilir ya da HDD ile farklı bir kombinasyon oluşturulabilir. Bunlar tamamen ihtiyaca bağlı şeyler.

Ama PSU olarak bu modeli öneririm, sonuçta 3070 2080 Ti ayarında bir kart ve güç tüketimi fazla olabilir. Ayrıca PSU'yi verimlilik olarak çok iyi ve CPU soketi 8+8.
 
Son düzenleme:
Hocam bence 2 tane 8 GB RAM bu sisteme düşük kalıyor. Diğer parçalar güzel ama. Bence 2 tane 16 GB ve en az 3200 MHZ takması lazım gelir.
 
3000MHz ile 3200MHz arasında aman aman fark yok. Yükseltme yapacak ise 3600MHz hatta CL olarak da CL16 öneririm.

Kapasite olarak isterse yükseltebilir, mesela ben Render alıyorum oyun ile işim az derse 32GB önerilebilir.
 
Hocam bence 2 tane 8 GB RAM bu sisteme düşük kalıyor. Diğer parçalar güzel ama. Bence 2 tane 16 GB ve en az 3200 MHZ takması lazım gelir.
2x8 şu an gayet yeterli. Bütçe zaten sınırlı. İleride yükseltilebilecek bir durum.
 
Bütçe sınırlıysa tek bir tane 16 GB daha iyi olur sanki. İlerde bir 16 daha koyar.
Ayrıca şuan için yeterli olduğunu ben de biliyorum, uzun süre onu götürmesi için tavsiye ettim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…