RTX 3070 vs. 6750 XT

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
16.000 TL

663803

Kilopat
Merhaba. İleride toplayacağım sistem için bu iki ekran kartından birisini düşünüyorum. Normalde NVIDIA almayı düşünüyordum fakat AMD tarafında daha iyi performans sunan kartın daha ucuz olduğunu görünce biraz ikilemde kaldım.
NVIDIA, iyi bir teknoloji ve yazılım desteği sunuyor fakat pahalı ve VRAM konusunda saçmalamışlar.
AMD tarafında ucuz ve VRAM konusunda daha iyi seçimler yapılmış fakat her ne kadar RX 6000 serisinde WattMan ve çeşitli hatalar en aza indirgense veya giderilmiş olsa da bazen stabil FPS alamayan ve WattMan hatası alan kişileri görüyorum.
Bunlar yazılımsal sorunlar olduğu için de düzelteceklerini düşündüğümden AMD almak daha mantıklı geliyor. Ayrıyeten sundukları teknolojilerde de gayet iyi işler çıkarttıklarını gördüm. FSR 2.0, DLSS kadar iyi görüntü sunamasa da yine de iyi bir görüntü sunuyor. Yazılımsal bir teknolojinin donanımsal bir teknolojiyi geçememesi normal, tabii şu anlık.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD 2.0 ile RTX bozuntusunu yerle bir edecektir, eğer fanboy değilsen 6750XT tavsiye ederim. Red devilmiş bu arada mükemmel.
Fanboy cümleleri kurup “fanboy değilseniz” diyebiliyorsunuz. Sizi tebrik ederim.

FSR henüz erken aşamada ancak muhakkak gelişecektir. Sabırlıyım diyorsanız saf güç olarak daha güçlü olan AMD’yi tercih edebilirsiniz.

MERC daha ucuz.

6700 XT'de MERC, Red Devil'den daha iyiydi. 6750 XT'deki MERC ve Red Devil incelemelerini henüz görmedik ama MERC'in yine daha iyi olacağını düşünüyorum. Kaldı ki 800 TL daha ucuz.

3070 ile 6750 XT arasından da F/P olarak bakarsak kesinlikle 6750 XT daha mantıklı. 6700 XT'nin daha yüksek frekanslısı ama ondan daha ucuza satılıyor.

Bak her şeyi nasıl anlıyorsun, süper zeka olmalısın. Gerçekten tebrik ederim. Dedektif olmayı düşündün mü? Düşünmediysen bence düşünmelisin, buralarda harcanıyorsun.

6700 XT'de MERC, Red Devil'den daha iyiydi. 6750 XT'deki MERC ve Red Devil incelemelerini henüz görmedik ama MERC'in yine daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ben test arıyorum şu an daha bulamadım ama Red Devil sıcaklık konusunda daha iyi değil miydi hocam? Test varsa makale, video ya da ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Ben test arıyorum şu an daha bulamadım ama Red Devil sıcaklık konusunda daha iyi değil miydi hocam? Test varsa makale, video ya da ekran görüntüsü atabilir misiniz?
Sıcaklıkta aynılar ama iş OC kısmına gelince MERC önde götürüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…