RTX 3070 vs RTX 4060 Ti

Bencede.

Hayır DLSS 3 var diye 4060 Ti önermişsiniz. Bunun yerine daha farkşı ekran kartları önerseydiniz sizi desteklerdim.
AMD ekran kartlarını pek sevemiyorum her ne kadar performansları daha yüksek olabilsede NVIDIA'nın yaptığı anlaşmalar ve özellikleri daha çekici geliyor.

Gigabyte soğutması ve VRAM olarak iki kartta geri kalmakta. Daha iyi alternatifler var. Ne amaçla kullanıcaksınız ekran kartı.

İkisi de değil. 4070 fiyatları çok artmış. 4060 Ti ve 3070 8 GB zaten. 4060 Ti 16 GB alınabilir. Ya da RX 7800XT falan bekleyebilirsiniz.

AMD ekran kartlarını pek sevemiyorum her ne kadar performansları daha yüksek olabilsede NVIDIA'nın yaptığı anlaşmalar ve özellikleri daha çekici geliyor.

NVIDIA'da DLSS donanımsal bir özellik iken FSR sanal bir özelliktir. Yani ekran kartı modelinizle DLSS orantılı. FSR 2.0ı RX 560 ekran kartında bile açabilirsiniz. Her neyse bir ekran kartı çekiciliği için almak kulağa çok cazip gelen bir şey değil. AMD önerebilirim ama istemiyorsunuz. 3070 8 GB almaktansa 3060 12 GB alırım.

Bütçede sıkıntı yoksa 4070 bakın. İlla bu ikisinden biri olsun diyorsanız 4060 Ti. DLSS 3 faktörü var çünkü.

4070 bende düşündüm fakat fiyat 2 kat artıyor bütçede sıkıntı yok yazdım fakat bu biraz fazla geldi.

@JUSTHlS tam bütçeniz nedir? 4060 Ti için o kadar para mantıksız.

Topladığım sistemde 1110 euro tutuyor fakat bunun üstüne çok çıkmamaya çalışıyorum aslında bazı parçalara baktığımda daha düşük fiyatlıydı performans olarak daha iyilerdi sistemi şu an daha iyi inceleyip parçaları değiştiriyorum.

İkisi de değil. 4070 fiyatları çok artmış. 4060 Ti ve 3070 8 GB zaten. 4060 Ti 16 GB alınabilir. Ya da RX 7800XT falan bekleyebilirsiniz.

Aslında internete baktığımda 4060 Ti 16 GB Temmuz ayında satışa sunulcak yazıyor temmuz ailemden birisi 1 hafta sonra Almanya'ya gidecek 1 hafta kalacak o zamana kadar kart çıkıp fiyatlar çok aşırı olmazsa düşünebilirim çünkü benim de aklıma takılıyor 8 GB VRAM.

Gigabyte soğutması ve VRAM olarak iki kartta geri kalmakta. Daha iyi alternatifler var. Ne amaçla kullanıcaksınız ekran kartı.

Gigabyte diğerlerinden 60 -70 eur daha uygun olduğu için tercih ettim MSI kartlarada baktım fakat 510 eurdan başlıyordu. Soğutma için buna değer mi bilmiyorum.

Son düzenleme:

Bende Gigabyte ekran kartı almayı düşünüyordum. ASUS ROG STRIX serisiyle arasıdna 2 FPS fark var. Ama yüksek sıcaklıklarda çok sıkıntılı. Örneğin, sıcaklık 90 dereceyse oyun takılmaya başlayabilir gibi gibi.

4060 Ti 16 GB uzun süre gider gibi geliyor bana. VRAM fazlaca var, kas gücü çok yüksek olmasa da DLSS 3 ile FPS artıyor zaten.

Merak edenler için sistem:
daha önce hiç sistem toplamadım fakat internetten ve videolardan yaptığım araştırmalara bakarak topladım bir yanlışım hatam varsa uyarırsanız sevinirim

İşlemci : AMD Ryzen 7 5800X Sekiz Çekirdek 3.8GHz

Anakart : ASUS ROG Strix B550-A Gaming Mainboard Socket AM4

RAM : Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4

Ekran Kartı : Gigabyte GeForce RTX 4060 Ti GAMING OC 8G

Sıvı Soğutma : Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm

SSD : Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S2T0BW PCI-Express 3.0 2 TB

Kasa : MSI MAG FORGE 100R ATX Mid-Tower Gaming

Kasa önerilerine de açığım elimde corsair ın vs650 gold sertifikalı güç kaynağı var ve 250gb bir ssd de mevcut parçalar arasında bir yanlışlık varsa yazarsanız sevinirim

Sistemi oyun için topluyorum fakat işim gereği Photoshop Illustrator After Effects gibi programlar da kullanıyorum. Ama oyun odaklı olmasını istiyorum.

Hız aşırtma ile RAM'lerinizi 3600 MHz yapabilirsiniz fakat yapmadığıbız takdir XMP ile bile RAM'leriniz 3200 MHz hızında çalışacaktır. 4060 Ti almak istediğinize emin misiniz? Donra pişman olmayın. SSD konusunda 250 gb az kalır. Daha fazla alın. 4060 Tİ yerine 3060 12 GB almanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…