RTX 3070 vs RTX 4070 laptop

4070'in teknik özellikler bölümünde çekirdek sayılarının 3070'den daha düşük olduğu görülüyor.
FG ile oyunlar için dedim hocam:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izlemiştim. NVIDIA GPU karşılaştırmaları konusunda son derece hassasım. Birçok GPU'nun hangi mobil veya masaüstü GPU'ya karşılık geldiğini araştırırım. Ancak tüm özelliklerinin daha düşük olup da daha yüksek performanslı olması bana mantıklı gelmedi. Yalnızca transistör sayısının daha yüksek olduğunu gördüm.

Bu videoyu izlemiştim. NVIDIA GPU karşılaştırmaları konusunda son derece hassasım. Birçok GPU'nun hangi mobil veya masaüstü GPU'ya karşılık geldiğini araştırırım. Ancak tüm özelliklerinin daha düşük olup da daha yüksek performanslı olması bana mantıklı gelmedi. Yalnızca transistör sayısının daha yüksek olduğunu gördüm.

Olabilir hocam, programlama için hangisi daha iyi net bir yorum yapamıyorum. Ama oyun için frame generationdan dolayı 4070 çok daha önde.

Mimarisinden dolayı çekirdek sayıları daha az olmasına rağmen daha verimli çalışacak şekilde tasarlanmış olabilir. 2080 mobilin de tensor, RT çekirdekleri, SM count ve texture rate miktarı 3070 mobilden daha fazla ama 3070'den fazla performans veremiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı