RTX 3070 vs RX 6700 XT

Bütçe
19000-19500
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu bir izleyip öyle yorum yapacağım.

Hocam Donanım Arşivi'nin videolarını izlerseniz RTX 4070 Ti'ın 12 GB VRAM yüzünden nasıl RTX 3090 100 FPS verirken 4070 Ti'ın 15 FPS aldığını görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada da görülebileceği 3060'dan %30 daha iyi olan 3060 Ti, 3060 ile aynı FPS'leri almakta. Ben bu sekansları ise 75 FPS oynuyorum(Vsync) 6700 XT ile. İnanmayan baksın, araştırsın.

Üstelik 3060 Ti GDDR6X modeli 3070'e çok yakın neredeyse aynı. Burada çözünürlük 1440P.

Son düzenleme:
VRAM artık çok önemli bir unsur, FPS sorunlarını da kendi başına fazlasıyla yaratıyor. Bende RX 6600M var, arkadaşımda ise RTX 3060. AC Valhalla'da Ultra ayarlarda VRAM avantajım sayesinde neredeyse ezici bir üstünlükle daha akıcı oynayabiliyorum oyunu fakat baktığım zaman ikisi de aynı güç GPU.
RX 6700 XT ve 6750 XT, 3070'e göre daha iyi kartlar bana kalırsa VRAM olayı yüzünden.
AMD kart aldın diye sorun yaşayacaksın diye bir şey yok, ona bakarsan kul yapımı bunlar belki 3070 sana sorun çıkartacak? Böyle düşün taşın işin altından kalkamazsın.
Bütçeni sonuna kadar kullanacak isen 6750 XT al derim ben. İleri de yok VRAM yetmedi, yok 3070 var ama Ultra ayarlarda neden drop yiyorum gibi konular açabilirsin.

Video da birçok oyunda şimdiden VRAM'in tamamını kullanıyor. İleride FPS droplar başlar.

Ya benim amacım gerçekten o kadar iyi bir bilgisayara sahip olmak değil. Şu elimdeki makineden kurtulsam yeter. Az önce inceleyeceğim dediğim videoyu 480P'de dona kasa izledim. Bu laptopu 8 yıl önce almıştım 5 yıl işimi gördü sağ olsun fakat şimdi değişme vakti. Son 3 yıldır hiç memnun değilim. Bu yazıyı yazarken muhtemelen CPU'nun %80'inden daha fazla kullanıyor ve şu anda önümde sadece Microsoft Edge var. Beni yine rahat 7-8 yıl götürsün bana yetecek gerçekten. Oyun oynamaya vaktim bile olmuyor emin olun. Arada sırada girebiliyorum anca. Sadece 6-7 yıl rahat etmek istiyorum. Çok bir beklentim yok en iyisi olayım kafasında değilim. Testi izlerken Spider-Man Remastered, AC Valhalla, Forza Horizon 5 üzerinde VRAM'in %99'undan fazla kullandı. 7950 MB gördüm oralarda. 3070'den vazgeçeceğim büyük ihtimal. RX 6700 XT veya RX 6700 sahibi arkadaşlar düşüncelerini yazarsa çok mutlu olurum.

1440p'de oynamayacağım. 1080p.

Hem bu kadar uzun vade hem de 1080p düşünüyorsan 6700XT gayet güzel bir kart. VRAM'i de iyi dayanır, hele 1080p için. Ek olarak AMD kartların CPU overhead'i daha iyi olduğu için daha düşük çözünürlüklerde CPU'ya bağlı durumlarda genelde daha iyi performans veriyorlar. 1080p'de 3070'i geçtiği senaryolar bile olabiliyor. Hayırlı olsun şimdiden, güzel kart. Kendim 1440p'de kullanıyorum, çatır çatır her oyunu oynatıyor FSR'ın da yardımıyla.

2 haftadır RX 6700 XT sahibiyim. Sürücüleri en güncelde kullanmama rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Daha doğrusu 2 sorunum var.
İlk olarak saatte bir falan 2. monitör 2 saniyeliğine gidip geliyor.
2. olarak AMD Software Adrenalin Edition(adını yanlış yazmış olabilirim) 20 dakikalık tekrar oynatma açıkken 6 GB RAM kullanıyor ve bu yüzden yeniden oynatma için başka program kullanmak gerekiyor. Başka hiçbir sorun yaşamadım. 1080p en üst grafiklerde bile 12 GB anca yeterken 1080p de en üst grafiklerde FPS düşmesi yetmeyeceğinizi sanmayın. RX 6700 XT yine en mantıklı seçim olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…