RTX 3070 vs RX 6800 vs RTX 4060 Ti

mixerash

Hectopat
Daha fazla  

Bu üçü arasında kaldım. RX6800 daha çok öneriliyor genelde ama DLSS özelliğinden 4060 Ti da mantıklı duruyor, Palit'in bu kartını kullanan varsa soğutması falan nasıl? 3070'in 8 GB VRAM'i uzun vadede yetersiz olur diye düşünuyorum, sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu üçü arasında kaldım. RX6800 daha çok öneriliyor genelde ama DLSS özelliğinden 4060 Ti da mantıklı duruyor, Palit'in bu kartını kullanan varsa soğutması falan nasıl? 3070'in 8 GB VRAM'i uzun vadede yetersiz olur diye düşünuyorum, sizce?

7800 xt hocam arada kaldiginiz hiçbir ekran karti o fiyata alinmaz

4060 Ti tabii ki 3070 sıfır olarak alınmaz 2. el piyasası 9K civarı. Sıfır olarak aynı fiyata 7800 XT veriyorlar AMD istiyorsan ona bakarsın.

Daha düşük fiyatlarda 6800 XT falan da var. Hem 7800 XT ile arada çok bir performans farkıda bulunmamakta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha düşük fiyatlarda 6800 XT falan da var. Hem 7800 XT ile arada çok bir performans farkıda bulunmamakta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam 3-4K fiyat farkı için hem eski nesil hem driver sorunları olan bir seriyi önermek hiç yakışmadı

Hocam 3-4K fiyat farkı için hem eski nesil hem driver sorunları olan bir seriyi önermek hiç yakışmadı

6000 serisinde driver sorunları bulunmamakta. RX 400, RX 500, RX 5000 serisinde sorunlar bulunmakta. Ayrıca bu Nitro+ SE modeli standart modellere göre daha kaliteli materyallere sahip. 20000 TL'ye alınacak olan 7800 XT ile yaşanılacak bobin cızırtısına ve malzeme kalitesi düşüklüğüne okey denilebilirse 7800 XT tercih edilebilir. 7800 XT'li topladığım sistemide görebilirsiniz. Lanet seviyede bir bobin cızırtısı var ve düşük segment olan Pulse modellerinde bu durumu maalesef herkes yaşıyor.

6000 serisinde driver sorunları bulunmamakta. RX 400, RX 500, RX 5000 serisinde sorunlar bulunmakta. Ayrıca bu Nitro+ SE modeli standart modellere göre daha kaliteli materyallere sahip. 20000 TL'ye alınacak olan 7800 XT ile yaşanılacak bobin cızırtısına ve malzeme kalitesi düşüklüğüne okey denilebilirse 7800 XT tercih edilebilir. 7800 XT'li topladığım sistemide görebilirsiniz. Lanet seviyede bir bobin cızırtısı var ve düşük segment olan Pulse modellerinde bu durumu maalesef herkes yaşıyor.
Eğer ki sadece yük altında iken bobin cızırtısı var ise pek sorun yok ama boşta iken bile ses çoksa düşündürebilir.

Son düzenleme:
Eğer ki sadece yük altında iken bobin cızırtısı var ise pek sorun yok ama boşta iken bile ses çoksa düşünderebilir.

Boşta ses yapmıyorda Valorant'ta 300 FPS üstünde cızırtı yapıyor. Hikaye tabanlı oyunlarda ise FPS yüksek olmasa bile Ray Tracing gibi özellikleri açınca cızırtı çoğalıyor. Ekran kartı saf %100 kullanımda cızırtı yapmıyor fakat partikül işleme ya da yüksek I/O işlemi olduğunda cızırtı yapıyor. En fazla cızırtıyı PassMark performans testi yaparken gördüm. Benim için rahatsız edici seviyede fakat kulaklıkla bilgisayarda takılan biri için problem olacağını sanmıyorum. Ayrıca Nitro+ modellerindeki kadar iyi bir soğutmaya sahip değil. Bu sebeple bakımları daha sık gerçekleştirmek gerekebilir. Testlerde 2300 RPM'de normal ekran kartı sıcaklığı 75 derecelerde takılıyorken hotspot sıcaklığı 95 derece civarı oluyor. Sanırım AMD kartlarda bu hotspot sıcaklıkları bu şekilde normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı