RTX 3070 yük altında 78 derece sıcaklığı normal mi?

395051

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Gigabyte RTX 3070 Gaming OC ekran kartım boşta normal bir şekilde 36-40 derecelerde gezerken. Yükte ise oyunlarda falan 75-78 dereceyi buluyor. Bu değerler normal mi? 2021 de aldım ekran kartını 4 yıl garantisi mevcut. Termal macun yenilemeye gerek var mı? Yoksa 1 yıl sonra garantisi bitincemi yenileyeyim. Kasa Cooler Master MB520

Termal macun yenilemeni öneririm Max 60-70 olması gerekiyor bilen birine termal macun değişimi yaptırın.

Merhaba arkadaşlar. Gigabyte RTX 3070 Gaming OC ekran kartım boşta normal bir şekilde 36-40 derecelerde gezerken. Yükte ise oyunlarda falan 75-78 dereceyi buluyor. Bu değerler normal mi? 2021 de aldım ekran kartını 4 yıl garantisi mevcut. Termal macun yenilemeye gerek var mı? Yoksa 1 yıl sonra garantisi bitincemi yenileyeyim. Kasa Cooler Master MB520
3 Fanlı bir model için değil.

Oyunlarda 80 derecenin üstüne çıkmıyorsa iyidir. RTX 3070 için NVIDIA maksimum sıcaklık olarak 93 dereceyi gösteriyor. Ekran kartına sorun çıkartacak bir sıcaklık değil yani.

Soldaki 3070Ti, sağdaki 3070 değerleri.

Screenshot_1.jpg

Garanti firmasını arayıp bilgi alabilirsin bakım yapıyorlar mi diye, eğer yapmıyorlarsa bakım için garanti sonunu beklemen daha mantıklı.

Son düzenleme:
Oyunlarda 80 derecenin üstüne çıkmıyorsa iyidir. RTX 3070 için NVIDIA maksimum sıcaklık olarak 93 dereceyi gösteriyor. Ekran kartına sorun çıkartacak bir sıcaklık değil yani.

Eki Görüntüle 2017440
80 dereceyi görmüyor hocam 78 görüyor max sonra 74 e falan geriliyor. Max bu aralardaydı. Boşuna masraf yapmak istemiyorum. Yaz aylarına kadar idare eder diyorsanız yeterli benim için. Model yükseltmek istediğim için satarım o zamanlara kadar zaten.

80 dereceyi görmüyor hocam 78 görüyor max sonra 74 e falan geriliyor. Max bu aralardaydı. Boşuna masraf yapmak istemiyorum. Yaz aylarına kadar idare eder diyorsanız yeterli benim için. Model yükseltmek istediğim için satarım o zamanlara kadar zaten.
Yeterli, ben RTX 2060'ı ilk çıktığı gün almıştım. Oyunlarda 84 dereceye ulaşıyordu. Ben o şekilde 4 sene kullandım kartı. Hiçbir sıkıntı yaşamamıştım. Sen de yaşamazsın büyük ihitimal.

Arkadaşlar biraz önce Furmark testi yaptım. Çözünürlük 2k, msaa 4x şeklinde bir test yaptım. 5 dakika boyunca fps-84-87 arası, sıcaklık max 77 derece msı afterburn ilede fan hızı takip ettim otomatik ayarda fanlar %87 dönüş hızını geçmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı