RTX 3080 1440p için FSP Hydro 700W yeterli mi?

StiltSkin

Hectopat
Merhaba, ekran kartı güçlendirmesi yapmak istiyorum kullandığım sistemdeki işlemci R5 3600 ve ekran kartım 2070 Super. Sistemi aktif olarak 1440P'de kullanıyorum fakat ekran kartımı RTX 3080'e yükseltmek istiyorum. Merak ettiğim şey PSU sistemi besleyebilir mi? Kullandığım PSU FSP Hydro 700W Bronze. İleride işlemci güçlendirmesi yaparken PSU'da güçlendireceğim ama belirli bir süre böyle idare etmem lazım, PSU sıkıntı çıkarır mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterlidir.
NVIDIA da 750W PSU öneriyor. Sistemde i9-10980XE kullanılmış. Bu da 165W kullanan bir işlemci. Oldukça abartılan bir sistemde bile 750W önerildiğine göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çin malı, merdiven altı bir güç kaynağınızın olmadığını düşünerek bunu söylüyorum. :)

Yeter, Hydro K sanırım PSU.

Yükte kaldırmama ihtimali olabilir. Günlük kullanımda ya da hafif oyunlarda sorun yaratmaz. En fazla watt yetmediğinde kapanıp açılır bilgisayar. Alıp deneyin. Olmaz ise güç kaynağını değiştirin.

Yükte de kaldırır, sadece güç tüketimi yüksek olduğu için PSU zorlanabilir. Power limit falan koyulduğunda 350W güç tüketimi desek PSU'ya 50% yük biniyor zaten tek başına.

Yükte kaldırmama ihtimali olabilir. Günlük kullanımda ya da hafif oyunlarda sorun yaratmaz. En fazla watt yetmediğinde kapanıp açılır bilgisayar. Alıp deneyin. Olmaz ise güç kaynağını değiştirin.
hocam aynı sorun bende var Hyper 80+Bronze Pro 700w güç yetmiyor olabilir mi temmuzdan bu yana kullanıyorum 3080 i son 1 aydır pc kendı kendini resetliyor ne yaptıysam düzelmedi en son sorun güç kaynağında dedim artık ona da nasıl bakarız emin değilim

hocam aynı sorun bende var Hyper 80+Bronze Pro 700w güç yetmiyor olabilir mi temmuzdan bu yana kullanıyorum 3080 i son 1 aydır pc kendı kendini resetliyor ne yaptıysam düzelmedi en son sorun güç kaynağında dedim artık ona da nasıl bakarız emin değilim
Olabilir hocam. 3070 Ti + i7 10700KF işlemci ile R6'da anlık prizden 500W elektrik çekiyor. Ama sizinki boştayken res atıyorsa başka bir sıkıntıda olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı