RTX 3080 benchmark testi normal mi?

Sythexz

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3080
İşlemci
i5 7. Nesil
2. El RTX 3080 için satıcıdan benchmark testi istedim. Video attı, ortalama 275 FPS. Sizce normal mi?

Video

İşlemci : i5 7. Nesil
Çözünürlük : 1920x1080

Ekran görüntüsü atın bu ne böyle? Ayrıca Furmark stres testi yazılımıdır, sadece FPS ile de bir kartın sağlam olup olmadığı belli olmaz. Normal bir 3080 de kaç W çekiyorsa, çok ısınmıyorsa kartta sıkıntı yok anlamına gelir. Eğer benchmark yapmak istiyorsanız da 3DMark gibi programlar kullanılır.

Bu arada işlemci 7700K bile olsa şiddetli darboğazlar olacaktır o sistemde.

2. el RTX 3080 için satıcıdan benchmark testi istedim. Video attı, ortalama 275 FPS. Sizce normal mi?

Video

İşlemci: i5 7. nesil.
Çözünürlük: 1920x1080.

Aferderisin de 3080 ile i5 7 nesil darboğaz yapmaz mı i5 9. 10 nesil olsa tamam kuratarırda.

2. El RTX 3080 için satıcıdan benchmark testi istedim. Video attı, ortalama 275 FPS. Sizce normal mi?

Video

İşlemci : i5 7. Nesil
Çözünürlük : 1920x1080
Furmark bana göre FPS konusunda pek kararlı değil.
Superposition, Passmark gibi veya oyun testleri ile performansı ölçmek daha sağlıklı.

Yoksa Furmark'tan farklı farklı FPS alan çok fazla insan var ama diğer testler ve oyun performansı daha yakın oluyor, o kişilerin.

Tabi i5 7. nesil ile test ediyorsaki... (Anakartta bakılırsa ediyor gibi.) Darboğaz kaynaklı dediğim testlerde düşük sonuç çıkabilir. Tabi Furmark etkilenmemişe benziyor.

FurMark bana göre FPS konusunda pek kararlı değil.
Superposition, PassMark gibi veya oyun testleri ile performansı ölçmek daha sağlıklı.

Yoksa FurMark'tan farklı farklı FPS alan çok fazla insan var ama diğer testler ve oyun performansı daha yakın oluyor.

Tabii i5 7. nesil ile test ediyorsaki... (anakartta bakılırsa ediyor gibi.) Darboğaz kaynaklı dediğim testlerde düşük sonuç çıkabilir. Tabii FurMark etkilenmemişe benziyor.

Biliyorum ama i5 7. nesil ile çok darboğaz olur i7 10. 11. neside densin dah doğru çıkar.

Biliyorum ama i5 7. nesil ile çok darboğaz olur i7 10. 11. neside densin dah doğru çıkar.
10700K'da darboğaz yapar normalde, 11700K'da aynı şekilde. Daha güncel işlemciler lazım, 3080 güçlü sayılır. Tabi bu sentetik testlerinde Furmark gibi ekran kartını tam güç çalıştırma durumu varmı net bilgim yok.

Hertürlü 1151 soketi ile maksimum 7700K takar ve oda çok güçsüz.

Zaten i5 7. Nesili kullanmayacağım, satıcı böyle atmış. 7500F kullanacağım.
Performans'ı anlamanız yönünden bir handikap satıcının öyle yapması. Düzgün bir sisteme taksın ve doğru düzgün bir kamera ile hocamın dediği 3DMark ve benim dediğim Superposition gibi testlerde Benchmark'a sokup düzgün bir şekilde çekip atsın sonuçları.
Ayıptır söylemesi 2010 öncesi video'lar gibi video çekmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı