RTX 3080 GPU clock hızı boştayken düşmüyor

Efe Güçlü

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorun başlıkta yazıyor, nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-12-26 215114.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-26 215114.png
    37,1 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücülerinizi silip en son sürümü yükleyin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar sorun başlıkta yazıyor, nasıl düzeltebilirim?
3080'le aynı sorunu yaşadım. Core clock 1800, ram clock 9501 de takılı kaldı. Bu sorundan dolayı boşta ki sıcaklığım 60 derecelere çıkıyordu. Tabi benim fan eğrimde fanlar 60 dereceye gelince çalışıyor ben öyle ayarladım. DDU ile sürücüyü silip tekrar yükleyince düzeldi ve artık 3080 boşta fansız 36 derecede çalışıyor. Senin fanların 60 derece altında hala döndüğü için sıcaklığı 44 derecelere kadar düşürmüş ama evet kart takılı kalmış ve boşa enerji tüketiyor. Ayrıca NVIDIA panelinde ki "3D ayarları > Güç yönetim modu > Maksimum performans" seçeneği de aynı soruna neden oluyor.
Kartınız boşta bu frekans değerlerine yakın olmalı.
Ekran görüntüsü 2020-12-28 172737.png

Son düzenleme:
3080'le aynı sorunu yaşadım. Core clock 1800, RAM clock 9501 de takılı kaldı. Bu sorundan dolayı boşta ki sıcaklığım 60 derecelere çıkıyordu. Tabi benim fan eğrimde fanlar 60 dereceye gelince çalışıyor ben öyle ayarladım. DDU ile sürücüyü silip tekrar yükleyince düzeldi ve artık 3080 boşta fansız 36 derecede çalışıyor. Senin fanların 60 derece altında hala döndüğü için sıcaklığı 44 derecelere kadar düşürmüş ama evet kart takılı kalmış ve boşa enerji tüketiyor. Ayrıca NVIDIA panelinde ki "3D ayarları > güç yönetim modu > maksimum performans" seçeneği de aynı soruna neden oluyor.
Kartınız boşta bu frekans değerlerine yakın olmalı.
Eki Görüntüle 805082

Allah senden razı olsun. Güç yönetimi modunu ayarlayınca tekrar eski haline döndü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı