RTX 3080 - i5 13400F sistem yük altındayken reset atıyor

Emir-Batu

Hectopat
Herkese selam.
Sistemim, RDR 2 tarzı 2k ultra grafikli oyunlarda kitlenip reset atıyor. Ne yaptıysam çözemedim, umarım buradan birisi yardımcı olabilir.

Sistemim;
  • i5 13400 F işlemci.
  • Gigabyte B660 DS3H anakart.
  • RTX 3080 ekran kartı.
  • 2x 8 16 GB RGB RAM.
  • 2 TB M.2 SSD.
  • Corsair H150 360m sıvı soğutma.
  • XPG Battlecruiser kasa.
  • 750W 80+ bronze PSU.
Çözüm için denediklerim;
SSD'yi farklı sistemde denedim sıkıntı olmadı, 3080 yerine 3060Ti denedim sorun olmadı, RAM'leri farklı PC'de denedim sorun olmadı.
3080 sorunlu desem 1080p normal ayarlarda vs. de sorun yaratmıyor, power sorunlu desem RTX 3060 Ti'yi 2K ultra da sorunsuz besleyebiliyor.

Not: RTX 3080 full yükte 75 derecelerde calısıyor, ortalama 350W civarı cekim yapıyor.

PSU modeli nedir? Sorun PSU sorununa çok benziyor. Sistem oyundayken elinizi psu nun hava çıkışına koyup bakar mısınız çok sıcak mı?

Yani psu en iyi modellerden olmasa bile dandir bir şey değil rahatlıkla beslemesi lazım.

Besleme ile alakalı değil de belki psu nun yada kartın kendisinde sorun da olabilir.

Kartı farklı kasada deneme şansıu var mı?

Yani PSU en iyi modellerden olmasa bile dandir bir şey değil rahatlıkla beslemesi lazım.

Besleme ile alakalı değil de belki PSU'nun ya da kartın kendisinde sorun da olabilir.

Kartı farklı kasada deneme şansıu var mı?

Yarın ayarlayabilirsek arkadaşımda ki ROG Loki 850W ile deneme yapacağız. Sanırım problem o zaman netleşecek

Hem psu değişip deneyin hem de kartı arkadaşının pc de deneyin kesin belli olur sorun nerede.

750w olsa biel kaliteli değilse, s,ngle rail değilse 12v kanalından gerçek 750w veremiyorsa bormal hocam. Yeni bir psu alacaksınız sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı