RTX 3080 için işlemci önerisi

exburn35

Hectopat
Yer
İstanbul / İzmir
Daha fazla  
Meslek
Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanı
Selamlar,

MSI'ın RTX 3080 ekran kartı mevcut bende, işlemci olarak da şu an 5600X kullanıyorum, bu işlemcinin 3080'i beslemek için yeterli gelmediği yönünde birkaç yazı okudum. Ekran kartından tam performans elde etmek için hangi işlemciye geçmeliyim? DDR5 sisteme de geçiş yapabilirim önümüzdeki aylarda, öyle bir durumda yine AM5 soketli hangi işlemciyi önerirsiniz?

2K da 5600X yeterli olur, ben 5600 3080 1080p de oynarken işlemci ekran kartını çok rahat besliyordu, işlemci kullanımı 50 geçmiyordu.

5600X normalde yeterlidir. 13600K-13700K / 7600X-7700X tercih edilebilir.

AM5 olarak tabii ki de 7800x3D daha iyi olur ama F/P olarak 7500F öneririm, 7600X ile arasında zaten aman amanlık fark yok, 7700X ve 7800x3D de FPS farkı belli oluyor.

İlla soket değiştireceksen 7500F güzel olur. Ama fazla masraf olmasın diyorsan 2k monitör de alabilirsin bu şekilde darboğazın önüne geçersin, sistemi de sonradan toptan değiştirirsin.

İlla soket değiştireceksen 7500F güzel olur. Ama fazla masraf olmasın diyorsan 2k monitör de alabilirsin bu şekilde darboğazın önüne geçersin, sistemi de sonradan toptan değiştirirsin.
Bilmediğim için soruyorum ama 2K monitör ile 1080p monitörün ekran kartı ve işlemci performansındaki rolü nedir tam olarak?

Ufak ufak DDR5'e geçmenin zamanı geldi gibi hissediyorum. 7500F'i değerlendirebilirim çünkü 7800X3D'nin fiyatı 3-5 günde 6-7K artmış

Bilmediğim için soruyorum ama 2K monitör ile 1080p monitörün ekran kartı ve işlemci performansındaki rolü nedir tam olarak?
Monitör çözünürlüğü arttıkça ekran kartına daha çok yük biner aynı şekilde işlemciye binen yük de azalır. İşlemciye binen yük azaldığı için daha az darboğaz olur ya da hiç olmaz. Ana mantık bu.

Ufak ufak DDR5'e geçmenin zamanı geldi gibi hissediyorum. 7500F'i değerlendirebilirim çünkü 7800X3D'nin fiyatı 3-5 günde 6-7K artmış
Sağlık olsun, 7800X3D oyun için iyi olsa da aynı fiyattaki muadillerine kıyasla çekirdek performansında çok geride, hatta yarı performansını veriyor. Uzun vadede performansını daha çabuk kaybedecektir, bunun yanında heleki fiyattayken alınmaz zaten 12-15k civarı olsaydı alınırdı.

7500f çok iyi işlemci, tekli çekirdek işlemlerinde çok başarılı, tam f/p ürün. Yanına da güzel bir B650 anakart alırsınız, Soketin +2026 ya kadar desteği var zaten, yükseltme açısından da çok daha avantajlı olur.

İşlemci yanında ram hızı da önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…