RTX 3080 için işlemci ve anakart önerisi

5900X de tercih edilebilir ama ben önerimi Intel'den yana kullanmak istedim.

5900X varken pek tercih edilesi bir işlemci değil 11900.

11700KF yerine yanlışlıkla 11900 koymuşum😐

Çok ciddi söylüyorum ASUS anakart bence alınmaz.
Böyle bir düşünce gerçekten komiklikten öteye gidemez.
Ryzen 7 2700X işlemci ile B450 Tomahawk da 4.4 GHz'lere çıkarken B450 F Gaming 2 anakart ile voltaj vermeme rağmen 4.2'nin üzerine çıkamadım ve MOSFET'ler aşırı ısınmakta. Dahası arkadaşım da Z77 ASUS anakart aldı anakart bir sürü sorun yarattı. PC sürekli reset atıp duruyordu.
Giriş orta segmentinde olan iki kartı karşılaştırmışsınız ve bunun kazananı MSİ olmuş fakat bundan Asus markalı anakartların kötü olduğu çıkarımını yapamayız.

Örnek olarak şunu bırakıyorum:

Neden?
Şuana kadar bir tane adam gibi tavsiye veren olmamış.

5900X varken pek tercih edilesi bir işlemci değil 11900.
Bu işlemciyllede soğutma şart demi
5900X de tercih edilebilir ama ben önerimi Intel'den yana kullanmak istedim.

11700KF yerine yanlışlıkla 11900 koymuşum😐
Bu işlemci ryzen 5900x den iyimidir 11700kf işte
Sonuç olarak ben hangi işlemci ve anakartı alıyım

Bu işlemciyllede soğutma şart değil mi?

Bu işlemci Ryzen 5900Xden iyi midir 11700KF işte.
Sonuç olarak ben hangi işlemci ve anakartı alayım.

Ryzen 9 5900X işlemcinin karşılığı Intel i9 11900K işlemcidir. Oyun performansı olarak 11900K daha iyi bir işlemci. Anakarta gelirsek;

ASUS ROG Maximus XIII Apex​

Ryzen 7 2700X işlemci ile B450 Tomahawk da 4.4 GHz'lere çıkarken B450 F Gaming 2 anakart ile voltaj vermeme rağmen 4.2'nin üzerine çıkamadım ve MOSFET'ler aşırı ısınmakta. Dahası arkadaşım da Z77 ASUS anakart aldı anakart bir sürü sorun yarattı. PC sürekli reset atıp duruyordu.
:) Asus'un avukatı değilim ama asus birçok anakartı bir çok amaçla kullanıyorum Asus bana göre en iyisi. Marka olarak alınmaz denemez. Her markanın rakibine karşı önde ve geride olduğu ürünler olabilir bu çok normal msi da asus kadar iyi bir marka.
Bu sistem ne amaçla kullanılacak? Bütçe ne kadar?

Son düzenleme:
@Triao, hayır, yapmayacaktır.

3080 için 4K çözünürlük en uygunu. Bütçeniz nedir?
Sağol bu arada ben karar değiştirdim rtx 3070 ti alıcağım ram napayım 32 gbmı yapıyım

Sağ ol bu arada ben karar değiştirdim RTX 3070 Ti alacağım RAM napayım 32 gbmı yapayım.

32 GB şu anlık gereksiz gibi sıvı soğutucu alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı