RTX 3080 ile görüntü gelmiyor

SP-XeoN

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3080
Anakart
MSİ B-550M PRO-VDH
İşlemci
Ryzen 5600X
Merhaba, öncelikle AMD RX 5500 XT kartından RTX 3080'e geçmiştim. Geçerken DDU ile kaldırdım ve biraz uzun uğraşlar sonucu, BIOS pilini çıkart vb gibi yöntemlerle 10 dakika sonra ilk görüntüyü aldım ve sürücüleri kurdum bunda bir sorun yoktu. Fakat Windows'u UEFI ile kurmuştum ve RTX 3080, Windows yüklemelerini ilk açılışta göstermeden direkt parola yerine geliyordu, BIOS'a girmiyordu, sonra eski ekran kartımı taktım ve BIOS'a girdim UEFI'den CSM'ye aldım ve RTX 3080 artık BIOS'a girebiliyordu, sonra BIOS güncellemem gerekti ve orada bir takıldı siyah ekranda, sonra 1 defa açıldı gene sorunsuz ama sonra hiç görüntü alamadım. Anakart üzerinde hiçbir ışık yanmıyordu, BIOS pilini çıkardım farklı ekran kartı getirip taktım ama nafile, en sonunda anakart üzerinde CPU ışığı yanıyordu, ve daha da sorun olmaması için bilgisayarcıya götürdüm. Daha bakmadı ama statik elektrikten dolayı hasar görmüş olabilir, söküp takarken dedi. Bende açıkçası çok güvenemiyorum bilgisayarcılara, Google yorumları en olumlu hangisiyse ona gittim, şimdi böyle bir durumda ne yapabilirim, bu sorunu kendim düzeltebilir miyim?

Son zamanlarda bazı NVIDIA kartlarda UEFI'ya da CSM ayrımı yapıyor, tabii çok nadir olsa da. Büyük ihtimal sizin BIOS çökmüş olabilir. öncelikle anakartınız destekliyor sanırım, USB ile dışarıdan bir BIOS atıp eski kartınız la tekrar bir deneme yapın. Bunları yapmadan önce BIOS plini çıkartıp 5 dk bekleyin sonra yeni BIOS atmayı deneyin. Flashbios ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda bazı NVIDIA kartlarda UEFI'ya da CSM ayrımı yapıyor, tabii çok nadir olsa da. Büyük ihtimal sizin BIOS çökmüş olabilir. Öncelikle anakartınız destekliyor sanırım, USB ile dışarıdan bir BIOS atıp eski kartınız la tekrar bir deneme yapın. Bunları yapmadan önce BIOS plini çıkartıp 5 dk bekleyin sonra yeni BIOS atmayı deneyin. Flashbios ile.

O BIOS atma işini nasıl yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı