RTX 3080 OC olmayan modele elle OC yapılırsa OC'lu modelle aynı verim alınır mı?

Alperen Fatih

Hectopat
Daha fazla  
Şu an malûm RTX 3080 stokları sıkıntıda. Ben de stokları araştırırken stokta OC olmayan kartlara rastladım. OC almayı düşünmüştüm ama stoklarda maalesef şu anlık yok. Misâl ASUS TUF RTX 3080 var. Hız olarak referans kartıyla ile hemen hemen aynı değerde ve bir de bunun OC hâli var. Bakıp da anladığım kadarıyla soğutucu blokları ve diğer özellikleri de aynı. Bu kartı alıp OC versiyonundaki hıza OC etsem diğerinden bir farkı kalır mı? Aynı verimi alır mıyım? Ha bir de şimdi bu ikisinin fiyatına İtopya'dan baktım da aralarında yaklaşık 430 TL fark var. Şayet farkları varsa farka değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatta daha iyi performans alabilirsiniz kendi elinizle yaptinız overclocktan.

Hatta daha iyi performans alabilirsiniz kendi elinizle yaptinız overclocktan.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu fiyat farkı sadece OC'den ötürü mü? Bir bilginiz var mı acaba? Çünkü ASUS'un sitesinde iki kartın da tanıtım sayfasına baktım baştan aşağı (frekans hızları hariç) aynı gözüküyordu. Eğer sadece OC içinse kendim yapmayı yeğlerim.

OC için bir de o modellerin fanları daha iyi o yüzden OC model diye geçiyorlar OC modelle 70 derece OC olmayan modelle 80 derece.
Bu dediğim dereceleri attım sadece farkı anlatmak için dedim.
Merak ettim kartı alacak mısınız.

Son düzenleme:
Bütçe bu ayın sonunda gerekli seviyeye ulaşmış olacak. Şayet ay sonunda da stokta bulunmaya devam ederse alacağım. Çünkü birçok sitede stoklar yavaş yavaş oluşmaya başlamış. ASUS mu GIGABYTE mı diye bir muallaktayım. İkisinin de soğutma sistemi hoşuma gidiyor. Hayırlısıyla tercihim bu iki markadan biri olacak gibi duruyor.

Asus almanızı tavsiye ederim,elbette ki modeli de önemli.
Asus Rog Strix>Aorus Xtreme>Aorus Master>Asus Tuf Gaming>Gigabyte Gaming>Gigabyte Vision>Gigabyte Eagle diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…