8-9 ay katana kullandım. Bundan yola çıkarak tavsiye verebilirim. Avantajları
- Yaşadığım ülke özelinde F/P ürünü (ülkemizde fiyatı çok esnek, eğer 17'3 olsaydı tavsiye ederdim)
- İyi seviye soğutma sistemi (fan sesi Turbo modda çok fazla - yeni modelde bilmiyorum)
- Harika BIOS
*Ddr5
*Fiyatına göre iyi işlemci
Dezavantajları
- Paneli (ekranı maksimum 250nit %45 NTSC'ya da %61-62sRGB)
- Kasa kalitesi. Plastik iyi hoş sağlam görünüyor ama ne kadar ileriye dönük iyi tercih olur bilmiyorum.
2021 model GF 76 11800H 3060 deneyimim beni üzmedi. Üründen ne beklediğinize göre durum değişir. Eğer hikayeli oyun oynuyorsan ThrottleStop ile bile işlemci inanılmaz serin çalışıyor. Belki bir hafta önce (emin değilim) 17'3 modeli 44-46 k kadar düşmüştü. 17'3 panel için o fiyata alınabilir bir ürün. Şu halde bile case, Tulpar vs kıyaslamak hata olur.
Aynı ürünün 17'3 modelini ekte gönderdim. Kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Daha net bilginiz olur. Bir kısım ürünü seviyor ve 2K panel ile orijinal paneli değiştiriyor (çok iyi seçenek) bir kısım üründen çok memnun, bir kısım sorunları var.
Benim size gözü kapalı önerebileceğim tek ürün Gigabyte Aorus ürünü. 3 farklı Gigabyte kullandım kasa, soğutma çok üst seviye.
Bence şu modeli düşünün. Belki tek eksiği 3070(130W) ama kendim 11800H 16 RAM 4K OLED ekran, 3070(105W) kullanıyorum yukarıda belirttiğim gibi, o kart 2 yıl daha üst seviye çalışır. Kaldı ki hala 4K besliyor, ful HD her türlü yetecek. Elbette 4000 serisi DLSS Frame Generation farkı var. İlk önce fg çalışması için ortalama 55-60FPS lazım, ikincisi her oyunda dlsss yok. Bazı oyunlar hala optimizasyon sorunlu. Kesinlikle 3070 hala yeterli. Şimdi size kendi videomu göstereceğim (özellikle ekran kartı performansı ve sıcaklıklar üzerine yoğunlaşın)
Ürüne ilave SSD belki ileri zamanda 32 RAM ile harika olur.
Ve yine bir Aorus önerisi. Tamamen güncel bir model. Fiyatı dalgalı (fazla satıcısı yok)
Şu anda 55k civarı, bazı sitelerde 59(fiyatını hak etmez bence)
2K harika ekranı, soğuk ve kaliteli bir bilgisayar. Ürünün incelemesi ve oyun performansı (yine özellikle sıcaklık değerlerine bakın)
Bu bütçeye çıkabilirseniz değerlendirmeye fayda var. Alüminyum ve premıum ürün(ülkemizde fazla modeli yok ne yazık ki)
Gigabyte Aorus 15 15BSF-73TR754SH i7-13700H 16GB 1TB SSD 8GB RTX4070 140W 15.6 QHD 165Hz Windows 11 en uygun fiyatla Ebrar Bilgisayar'dan satın alın. Gigabyte 15BSF-73TR754SH teknik özellikleri ve kullanıcı yorumları için hemen tıklayın.