RTX 3080 R7-7800x3D TLOU Part 2'de FPS droplanıyor

Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Videoda göründüğü üzere sürekli takılmalar var. %1 ve %0.1 FPS'lerde çok açıkça görünüyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Çözümü nedir?
Sistem özellikleri şu şekilde:
ROG RTX 3080 10G.
7800x3D.
X670 crossahir Hero.
G.Skill 48 GB(2x24) 8000 MHz CL 40.
XPG M.2 SSD 3500 MB/s, yazma hızı: 1900 MB.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Videoda göründüğü üzere sürekli takılmalar var. %1 ve %0.1 FPS'lerde çok açıkça görünüyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Çözümü nedir?
Sistem özellikleri şu şekilde:
ROG RTX 3080 10G.
7800x3D.
X670 crossahir Hero.
XPG M.2 SSD 3500 MB/s, yazma hızı: 1900 MB.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sanki vramı bir tık fazla kullanıyor 2k mı oynuyorsunuz?

4K'da oynuyorum. FSR ve kare oluşturma açık.
Ben R5 7600 - 3080 ile 1080P max ayarlarda sıkıntısız oynuyorum sanırım VRAM kaynaklı arkadaşın dediği gibi. Videoda 8 ve 16GB VRAM'ler ile TLOU2 testi yapıyor 2K'da DLSS açıkken bile 8GB yetmeyebiliyor.

Oyunu çıktığı hafta oynayıp bitirdim. 3080 var bende de, 4K da VRAM'i astiği için komple oyun cokuyordu. Belleği çok kullanan bazı ayarları kısıp öyle bitirebilmistim. Özetle ekran kartının belleği yetersiz bu yüzden drop yiyorsun.

Belleğin yetersizliği kanısına varmamız için belleğin tamamını doldurması gerekmez mi? 9 GB civarı kullanıyor yani yaklaşık 1 GB boşta. O kalan 1 GB'ı istese de kullanamıyor onu sistem kullanıyor gibi bir durum mu var acaba? Forza Horizon 5 de 10 GB'ın tamamını kullanıyordu ve drop oluyordu bunu anlayabiliyordum.

Ben R5 7600 - 3080 ile 1080p Max ayarlarda sıkıntısız oynuyorum sanırım VRAM kaynaklı arkadaşın dediği gibi. Videoda 8 ve 16 GB VRAM'ler ile TLOU2 testi yapıyor 2K'da DLSS açıkken bile 8 GB yetmeyebiliyor.

Burada da 8 GB belleğin 7.2 GB'lık kısmını kullanmış. Sanırım oyun tamamını kullanmıyor ve 700-800 MB bırakıyor. 10 GB'lık kartların selası okunmuş onu anladım.

Belleğin yetersizliği kanısına varmamız için belleğin tamamını doldurması gerekmez mi? 9 GB civarı kullanıyor yani yaklaşık 1 GB boşta. O kalan 1 GB'ı istese de kullanamıyor onu sistem kullanıyor gibi bir durum mu var acaba? Forza Horizon 5 de 10 GB'ın tamamını kullanıyordu ve drop oluyordu bunu anlayabiliyordum.

Burada da 8 GB belleğin 7.2 GB'lık kısmını kullanmış. Sanırım oyun tamamını kullanmıyor ve 700-800 MB bırakıyor. 10 GB'lık kartların selası okunmuş onu anladım.
4K oynuyorsunuz hocam daha neredeyse türkiyede 1080p de 4 gb kartlarla oynayan var. Fakat maalesef 1080p için 8 gb kartların sonuna geldik gibi görünüyor.

10 GB bellek 4K için net yetersiz. Dediğimi yap belleği çok kullanan ayarları kıs sonucu gör.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00