RTX 3080 sistem açılışta görüntü gelmiyor

Systematic

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, BIOS Update sonrası bilgisayar açılışında problem yaşıyorum. Power düğmesine bastıktan sonra monitörde siyah ekran üstünde birbirine girmiş renkler beyaz çizgiler yani bozuk bir görüntü oluşuyor ve öyle kalıyor. Bu şekildeyken bazen bilgisayar kendini kapatıyor bazen de birkaç dakika bekledikten sonra o görüntü kayboluyor ve Windows geliyor.

Bilgisayar görüntüsünün o sekilde kaldıgı veya kendini kapattıgı durumlarda Display Port'u ekran kartından çıkarıp anakarta bağlıyorum o sekilde bilgisayarı acıyorum ve açıkken yeniden ekran kartına baglıyorum ve görüntüyü alıyorum.

Sizce ekran kartı mı bozuk yoksa soketlerinde mi problem var veya BIOS ile bir çakışması mı var? Cevaplarınızı bekliyorum.

-Ekran kartı driverları güncel.
-BIOS'u varsayılan ayarları getirip kaydettim sorunu çözemedim.
-Power Supply yetmiyor diyorsanız RM850X kullanıyorum gayet yeterli oldugunu düşünüyorum. Bu arada Windows'u anakart ile acıp daha sonra ekran kartına taktıgımda herhangi performans problemi de yaşamıyorum.

Bios Update öncesinde herhangi bir problem varmıydı?

Garip bir durum var ortada. Bios update öncesi sıkıntı yoksa chipset driverı kaldırıp kurabilirsiniz.

Bios Update öncesinde herhangi bir problem varmıydı?
Bios update öncesi problem yoktu
Kablo monitörün içinden çıkan dp kablosunu kullanıyorum. Bundan onceki ekran kartımda da sorun yaşatmadı. Sonradan bozulma olur mu ki? Güç Kablolarını kontrol ettim hepsi yerli yerince takılı.
Arkadaşlar bilgisayarı her açtığımda böyle bir ekran gelmeye başladı daha sonra Windows acılıyor sorunsuz bilgisayarımı kullanabiliyorum. Resime bakarak belki daha doğru bir yorum yapılabilir.

Vesa sertifikalı yeni DP kablo aldım malesef durum yine aynı açılışta aynı ekran geliyor hemen geçiyor sonra.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…