RTX 3080 sistem donuyor

mertacgzz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8+8 16GB Ram 1 hyprex 1 balistik
SSD veya HDD modeli
Sandisk 480Gb Ssd Plus
Ekran kartı
Asus Geforce RTX 3080
Anakart
Asus B450 M K2
İşlemci
Ryzen 7 5700X
Merhaba. Bilgisayarımda son zamanlarda donma kasma geç yükleme gibi sorunlar yaşıyorum. Çok sıkıcı ve bunaltıcı bir hale gelmeye başladı. Sistemi yenilemeye gittikçe hata alıyorum sanki.
Fotoğraflarda paylaştığım gibi geç yüklemeler droplar oluyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3442.jpeg
    IMG_3442.jpeg
    190 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_3444.jpeg
    IMG_3444.jpeg
    125,3 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_3445.jpeg
    IMG_3445.jpeg
    206,5 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba. Bilgisayarımda son zamanlarda donma kasma geç yükleme gibi sorunlar yaşıyorum. Çok sıkıcı ve bunaltıcı bir hale gelmeye başladı. Sistemi yenilemeye gittikçe hata alıyorum sanki.
Fotoğraflarda paylaştığım gibi geç yüklemeler droplar oluyor.
Kronik sorunlu bir model SSD'niz var, bir SSD testleri yapsanız iyi olur. Crystaldiskinfo ile durumuna ve HDTune ile "ölü bölge'sine" bakın.

Kronik sorunlu bir model SSD'niz var, bir SSD testleri yapsanız iyi olur. CrystalDiskInfo ile durumuna ve HD Tune ile "ölü bölge'sine" bakın.

Hocam SSD alalı çok olmadı bilgileri görsel olarak yüklüyorum 1 yıl bile olmamıştır daha SSD alınalı Windows Update ya da normal bir oyun güncellemesi yapılırkende çok can çekişiyor sistem donuyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3446.jpeg
    IMG_3446.jpeg
    136,1 KB · Görüntüleme: 24
  • image.jpg
    image.jpg
    134,3 KB · Görüntüleme: 23
Hocam SSD alalı çok olmadı bilgileri görsel olarak yüklüyorum 1 yıl bile olmamıştır daha SSD alınalı Windows Update ya da normal bir oyun güncellemesi yapılırkende çok can çekişiyor sistem donuyor.
Genede sorunlu bir SSD yani, bunun üstüne 100'lerce konu açıldı. İnsanlar çok kez "ALMAYIN!" diye uyardı. Bizzat kullanan biri olarak bende Windows sorun sizin gibi bozulmuyordu ama bir kasma ve takılma gibi yapıyordu. Oyun kuruyorum sadece içine artık.

Bariz sebeb demek biraz abartı gözükebilir ama yaşadığınız sorunlar daha çok depolama biriminden veya RAM'den kaynaklanan sorunlar. Birde işlemcinin düşük frekansta çalışması gibi durumlarda yaşanıyor.
Bir Testmem5 ile RAM'leri test edin:

Sonrasında Geekbench ve CoreTemp ile işlemcinin gücünü, frekanslarını ve ısısını kontrol edin.

Eğer ikiside temiz çıkarsa bir SATA ve SSD Güç kablolarını değiştirmeyi ve takıp, çıkarmayı deneyin. Gene düzelmezse farklı bir depolama birimi deneyin. HDD bile olur.

Son düzenleme:
Gene de sorunlu bir SSD yani, bunun üstüne yüzlerce konu açıldı. İnsanlar çok kez "almayın!" diye uyardı. Bizzat kullanan biri olarak bende Windows sorun sizin gibi bozulmuyordu ama bir kasma ve takılma gibi yapıyordu. Oyun kuruyorum sadece içine artık.

Bariz sebep demek biraz abartı gözükebilir ama yaşadığınız sorunlar daha çok depolama biriminden veya RAM'den kaynaklanan sorunlar. Bir de işlemcinin düşük frekansta çalışması gibi durumlarda yaşanıyor.
Bir testmem5 ile RAM'leri test edin:

Sonrasında Geekbench ve Core Temp ile işlemcinin gücünü, frekanslarını ve ısısını kontrol edin.

Eğer ikisi de temiz çıkarsa bir SATA ve SSD güç kablolarını değiştirmeyi ve takıp, çıkarmayı deneyin. Gene düzelmezse farklı bir depolama birimi deneyin. HDD bile olur.

Hocam sorun şu an mesela aktif oynarken olmuyor bir şey güncellenirken arkada yüklenirken bilgisayar iflas ediyor gibi oluyor SSD mi yetişmiyor diye düşünüyorum.

Hocam sorun şu an mesela aktif oynarken olmuyor bir şey güncellenirken arkada yüklenirken bilgisayar iflas ediyor gibi oluyor SSD mi yetişmiyor diye düşünüyorum.
Hocam dediğim testleri bir yapın, sonuçlara göre hangisi sorunlu anlıyacağız. SSD, sorunlu olduğunu bildiğim için üstü çizili ama kesin şekilde o sorunlu diyemeyiz genede.
Sonuçlara göre.

Sistemede hiç yakışmamış doğrusu, bir DRAM'li NVMe SSD alsaydınız daha iyi olurdu. 50-70TL farkla Exceria G2 vardı.

Hocam dediğim testleri bir yapın, sonuçlara göre hangisi sorunlu anlıyacağız. SSD, sorunlu olduğunu bildiğim için üstü çizili ama kesin şekilde o sorunlu diyemeyiz gene de.
Sonuçlara göre.

Sistemede hiç yakışmamış doğrusu, bir DRAM'li NVMe SSD alsaydınız daha iyi olurdu. 50-70TL farkla Exceria G2 vardı.

Hocam açıkçası ben pek araştırmadna aldım anlık olarak gittim aldım gibi oldu değiştirmeyi düşünüyorum bir dediklerinizi uygulayıp tekrardan bakacağım M.2 SSD koyup ikili şekilde kullansam bu sorun yaşanır mı acaba?

Hocam açıkçası ben pek araştırmadna aldım anlık olarak gittim aldım gibi oldu değiştirmeyi düşünüyorum bir dediklerinizi uygulayıp tekrardan bakacağım M.2 SSD koyup ikili şekilde kullansam bu sorun yaşanır mı acaba?
Bende bir sorun oluşmuyor, diğer bozuk SSD takılı sistemimde de bir sorun olmuyor ama bazı kullancılarda içinde Windows kurulu olmadığı halde takılmalara, kasmalara veya sorunlar açtığını söylüyorlar. Eğer sizde de öyle birşey olursa çıkarırsınız geri.

Yeni aldığınız için, eğer SSD sorunluysa bir garantiye yollarsanız iyi olur. Değişim veya iade çıkarsa değişim ile belki bozuk olmayan bir versiyon gelir ama %50 gibi bir oranı var bozuk/sorunlu çıkmasının.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı