Gene de sorunlu bir SSD yani, bunun üstüne yüzlerce konu açıldı. İnsanlar çok kez "
almayın!" diye uyardı. Bizzat kullanan biri olarak bende Windows sorun sizin gibi bozulmuyordu ama bir kasma ve takılma gibi yapıyordu. Oyun kuruyorum sadece içine artık.
Forumda az çok vakit geçiren birisi bu modelin ne olduğunu anlamıştır, bu konuda kronik sorunlu deyip geçiştirmektense SSD Plus modelinin neden alınmaması gerektiğini biraz da teknik açıdan açıklamak istiyorum. Yaşattığı sorunlara da değineceğim tabii ki bir kısımda. SanDisk'in en giriş seviye...
www.technopat.net
Bariz sebep demek biraz abartı gözükebilir ama yaşadığınız sorunlar daha çok depolama biriminden veya RAM'den kaynaklanan sorunlar. Bir de işlemcinin düşük frekansta çalışması gibi durumlarda yaşanıyor.
Bir testmem5 ile RAM'leri test edin:
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
www.technopat.net
Sonrasında Geekbench ve Core Temp ile işlemcinin gücünü, frekanslarını ve ısısını kontrol edin.
Eğer ikisi de temiz çıkarsa bir SATA ve SSD güç kablolarını değiştirmeyi ve takıp, çıkarmayı deneyin. Gene düzelmezse farklı bir depolama birimi deneyin. HDD bile olur.