RTX 3080 sistem için PCI-e Dual (2X 8 pin to 8 pin) uygun mudur?

Darksandor

Kilopat
Herkese merhaba, RTX 3080 ekran kartım var. Kartımda 8+8+8 pin girişi bulunmakta. Corsair RM1000X PSU'suna sahibim. Kablolar aşırı kalın ve bükülmüyor bu yüzden kablo seti almak istiyorum. Şu seti gördüm; "Premium ındividually sleeved PSU cables Pro kit type 4 gen 4 – Black".
İçeriğinde;
2X PCI-e Dual.
2X PCI-e Single yazmakta. 2X PCI-e Dual olan 2 tane 8 pini 8 pinliye dönüştürüyor. Sizce bu kablolar benim için uygun mudur? Çünkü 2 tane Single elbette yetmeyecek ekran kartıma bu yüzden 2X 8 pin to 8 pini kullanmak zorunda kalacağım diğer 8 pinlik güç girişim için.
Sistemime herhangi bir zararı olur mu bunu size danışmak istedim. Teşekkürler iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer PSU'nda 3 güç çıkış yeri varsa 3 ayrı kablo ile bağlaman daha sağlıklı. Genelde bu tip Y kablolarda aşırı güç tüketiminde ısınma yaşanabiliyor ve bazı haberlerde gücün de yetersiz geldiğini gördüm. Yani 1 birim gelen elektriği ikiye bölüyorsunuz. haliyle tam performansla beslenemiyor ekran kartı.

Hocam ben mi yanlış anladım ama tam tersine 2 birim elektriği birleştirip tek kablodan vermeye çalışmıyor muyuz bu 2x 8 pin to 8 pinde?

3080'lerde 3 adet 8 pinli güç girişi var. O nedenle senin düşündüğün burada ters düşüyor. Yani paylaştığın görseldeki soldaki iki kafa PSU'ya, sağdaki 3 kafa da GPU'a bağlanıyor. Birini ikiye bölüp takman sorun yaratmayacaktır ama dediğim gibi daha çok yük biniyor diye biliyorum böyle durumlarda kabloya. Hem PSU hem de kablon kaliteli olmalı. Isıdan o kafaların yandığı görseller görmüştüm. Yani en sağlıklısı 3 ayrı kabloyla üç girişi de ayrı ayrı beslemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…