RTX 3080 sistem ne kadar eder?

perfectbox17

Hectopat
Daha fazla  
Selam sevgili Technopat ailesi!
Ben bu sistemi geçen sene Qp'den ASUS hazır sistem kampanyasında almıştım. 4 TB SSD'yi de kasım 2021'de N11'den kendim alıp sisteme eklemiştim.

Maalesef sistemimi satmak zorundayım. Sadece evde, çok özenli ve az miktarda kullanıldı, coin mining, server vs gibi işlemler hiç yapılmadı.

Tüm parçalarının üretici garantileri 1 yıl daha devam ediyor. Tüm parçaları, yedek parçaları, kutuları, faturaları eksiksiz mevcut.

Bu bilgisayar kaç TL eder?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    67,9 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam sevgili Technopat ailesi!
Ben bu sistemi geçen sene Qp'den ASUS hazır sistem kampanyasında almıştım. 4 TB SSD'yi de kasım 2021'de N11'den kendim alıp sisteme eklemiştim.

Maalesef sistemimi satmak zorundayım. Sadece evde, çok özenli ve az miktarda kullanıldı, coin mining, server vs gibi işlemler hiç yapılmadı.

Tüm parçalarının üretici garantileri 1 yıl daha devam ediyor. Tüm parçaları, yedek parçaları, kutuları, faturaları eksiksiz mevcut.

Bu bilgisayar kaç TL eder?
30-40k Arası rahat hocam.

Ne 25i hocammin 30, 35k bu sistem.

Parçaların hepsi en üst seviye. Ekran kartı ve işlemcinin sıfırı neredeyse 25k yapıyor zaten.
Ya hocam ben alternatif cevap verdim.Uygulayıp uygulamamak konu açan arkadaşımıza kalmıştır ama dediginiz gibi fiyatlarda olur.En son ne kadara aldıgını söyleyseydi bi fiyat verirdik.

Bu hafta gaming.gen’de 3080ti + i5 13. Nesil işlemcili sistem 41.000 TL’den satıldı. i5 13600K performans testlerinde Ryzen’ın son nesil orta ve üst segment işlemcilerinin (7700x ve 7500x’ti galiba) içinden geçti tabiri caizse.

3080 + i5 12400F’li sistemler 33-34 bin TL olarak satıldı.

Buradan yola çıkarak, 5800X’in i5 12400F’ten daha iyi, ramlerinizin de daha kaliteli olduğunu düşünürsek SSD hariç ben şahsen 1 yıl garantisi kalmış ikinci el sistemi 25-30 civarı olarak değerlerim.

4 TB M2 SSD ne kadar ediyor bilmiyorum ama onu da güncel sıfır fiyatının %50-75 arası gibi düşünebilirsiniz kabaca. Sıfırı 8-9 bin TL herhalde o boyutta M2 SSD’lerin. İnanamadım çok pahalı geldi, o yüzden emin olarak yazamıyorum.

Kısaca şahsen SSD hariç sisteme 25-30, SSD’nin fiyatına göre 30-35 verilebilir gibi düşünüyorum. 35’ten sonra sıfır 3080ti’lı sistemler daha makul olmaya başlıyor.

Satacak olsam 35’ten satmaya, alacak olsam da 30’dan almaya çalışırdım diyerek de bu saçma uzun yazıyı sonlandırıyorum artık. Belki biraz şansla piyasayı çok bilmeyen hevesli birine 40’tan bile satabilirsiniz SSD’nin de gazıyla ama benim şahsen içim rahat eder miydi bilemedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı