Çözüldü RTX 3080 sistem oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Daciceb

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
rtx 3080
Anakart
B450 M A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba daha dün RTX 3080 ekran kartımı sisteme taktım bugün Cyberpunk 2077 ve God of War oynadım test yapmak için 30-40 dk oynadıktan sonra oyunlardan atıyor çöküyor sebebini bilen var mı?

İşlemci fazla ısınmasın diye voltaj düşürmüştüm 4.2'ye sabit şu an işlemci voltaj da 1.1250 sabit ondan kaynaklı olabilir mi?

Çözüm
Merhaba daha dün RTX 3080 ekran kartımı sisteme taktım bugün Cyberpunk 2077 ve God of War oynadım test yapmak için 30-40 dk oynadıktan sonra oyunlardan atıyor çöküyor sebebini bilen var mı?

İşlemci fazla ısınmasın diye voltaj düşürmüştüm 4.2'ye sabit şu an işlemci voltaj da 1.1250 sabit ondan kaynaklı olabilir mi?
Silicon lottary değilse o frekans işlemci için düşük/ stabil olmayabilir. Frekansı aşağı çektikten sonra hiç yüke bindirip test yapmadın sanırım. Bi test et, çökerse sorunun belli olur zaten. Stok ayarlarına geri getirir kullanmaya devam edersin. Ekran kartı tarafına da gelirsek, o işlemci ekran kartın için çok düşük. İlerde değişebilirsen değiştir.

Merhaba, işlemciniz ve ekran kartınız uyumsuz olmuş. En kısa zamanda işlemcinizi güncellemenizi tavsiye ederim. Fakat bu süreç içerisinde yapabileceğiniz şeyler, eski ekran kartı driverini silip 3080 kartın güncel driver indrimektir.

Merhaba, işlemciniz ve ekran kartınız uyumsuz olmuş. En kısa zamanda işlemcinizi güncellemenizi tavsiye ederim. Fakat bu süreç içerisinde yapabileceğiniz şeyler, eski ekran kartı driverini silip 3080 kartın güncel driver indrimektir.

Eski driverı silip yeni 3080 driverini kurdum fakat sonuç aynı 2K monitör kullanıyorum en azından birkaç ay idare etsin diye bakıyorum işlemciye arada tek tük darboğaz yapıyor çok sıkıntı değil gibi geldi bana.

Silicon lottary değilse o frekans işlemci için düşük/ stabil olmayabilir. Frekansı aşağı çektikten sonra hiç yüke bindirip test yapmadın sanırım. Bi test et, çökerse sorunun belli olur zaten. Stok ayarlarına geri getirir kullanmaya devam edersin. Ekran kartı tarafına da gelirsek, o işlemci ekran kartın için çok düşük. İlerde değişebilirsen değiştir.

Çözüm
Şimdi yük bindirip bakacağım duruma göre stok ayarlara geri getiririm

Silicon lottary değilse o frekans işlemci için düşük/ stabil olmayabilir. Frekansı aşağı çektikten sonra hiç yüke bindirip test yapmadın sanırım. Bir test et, çökerse sorunun belli olur zaten. Stok ayarlarına geri getirir kullanmaya devam edersin. Ekran kartı tarafına da gelirsek, o işlemci ekran kartın için çok düşük. İleride değişebilirsen değiştir.

Stok ayarlarına geri döndürdüm şimdi atma olmuyor ama işlemci 92 dereceyi gördü Cyberpunk'ta normal değil gibi geldi.

Son düzenleme:
Şimdi yük bindirip bakacağım duruma göre stok ayarlara geri getiririm

Stok ayarlarına geri döndürdüm şimdi atma olmuyor ama işlemci 92 dereceyi gördü Cyberpunk'ta normal değil gibi geldi.
Güzel bir soğutucu alacaksın, ilerde de işlemci değişirsin mis. Normal değil zaten.
Yardımım dokunduysa çözüldü olarak işaretlersen sevinirim. İnsanlara fikir olur.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı