RTX 3080 sistem uyku modundayken bir süre sonra tekrar açılıyor

Foxie

Gigapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming X570-PLUS(WI-FI) | Ryzen 7 5800X | Asus ROG Strix RTX 3080 10G LHR | Phanteks P500A DRGB | Corsair Force MP600 1TB SSD | Kioxia Exceria G2 1TB SSD | GSKILL RipjawsV 16x2 32GB 3200Mhz CL16 | Cooler Master G800 800W 80+ Gold | MSI MAG274QRF-QD 2K-165HZ 1ms 27" | Asus TUF Gaming VG259QR FHD - 165HZ 1MS 24.5" | Logitech MX Mechanical Mini | HyperX Pulsefire Raid | Logitech G733
Meslek
Game Developer
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB SSD
Ekran kartı
RTX 3080
Anakart
X570
İşlemci
Ryzen 7 5800x
Bilgisayarımı her gün açtığım için kapatmama kararı aldım uykuya alacağım ama dün akşam saat 23.00'da uykuya aldım, şimdi kendi kendine açıldı. Neden açıldı bu açılmasını nasıl önleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows'un bir özelliği. Etkin Saatler diye. Eğer bir windows update var ise bilgisayarınızı açarak/uyandırarak o update'i yapar.
Etkin Saatleri windows update sekmesinden yönetebilirsiniz

Ve bilgisayarı (internet'te yazılanlara göre söylüyorum) uykuya almanın her gün kapatıp açmaktan daha zararlı olduğunu söyleyenler var. Yanılmıyorsam işlemcinin içinden bir nebze de olsa akım geçtiği için ömründen yiyormuş.

Eski ofiste kullandım macler aylarca kapanmadan uykuya alınıyordu, hiç bir şey olmamıştı.
Update'de yok kendi kendine uyanıyor 5 dk sonra tekrar uyku moduna geçiyor. Sanırım mac'teki gibi değil sistem.

Eski ofiste kullandım macler aylarca kapanmadan uykuya alınıyordu, hiç bir şey olmamıştı.
Update'de yok kendi kendine uyanıyor 5 dk sonra tekrar uyku moduna geçiyor. Sanırım mac'teki gibi değil sistem.
Ben internetin yalancısıyım hocam ama bana da mantıklı geldi sonuçta kapatıp açmanın sistemin hep hazır beklemesinden daha yararlı olduğu mantıklı. Benim 2 pc var aktif olarak kullandığım. İkisinde de bu durum var. Eğer win update varsa ve etlin saatler dışındaysa bilgisayar kendi kendini açıyor ve güncelleniyor. Winsows update sekmesinden bi güncellemeleri manuel kontrol edebilir misiniz yapmadıysanız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…