Eski ekran kartım RX580 takılı iken Core performance Boost özelliğini kapatmıştım. Bu haliyle bile darboğaz yapmadan oyunları rahat oynuyordum. Örnek olarak RDR2 High ayarlarda 60 FPS alıyordum. RTX 3080 alınca işlemci ekran kartını daha iyi beslesin diye Core performance Boost özelliğini açtım. Bu seferde işlemci 85 derecelere çıkmaya başladı. Voltaj 1.444'lere kadar çıkıyor. Termal macunu yeniledim. Isınma problemi için ne yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Kule tipi bir soğutucu almanız oldukça yeter. Güzellik ve düzen için daha fazla para verip sıvı soğutucu almak isterseniz sizin bileceğiniz iş. Kendiniz overclock yaparsanız daha az ısınabilir.
Kule tipi bir soğutucu almanız oldukça yeter. Güzellik ve düzen için daha fazla para verip sıvı soğutucu almak isterseniz sizin bileceğiniz iş. Kendiniz overclock yaparsanız daha az ısınabilir.
Katılıyorum. 500TL altı kule tipi soğutucular yeterli oluyor genelde ama tutup da 800-900TL ye ekran kartı kadar ağır kule tipi soğutucu almak bence gereksiz. Kasada yer bırakmıyor bildiğin. Kasanın içi sadece soğutucu oluyor.