RTX 3080 sistemde ekranın üst kısmı tamamen siyah oluyor

cankocaman

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller. Birkaç gündür çok nadir de olsa ekranın üst kısmı boydan boya siyah olup 1-2 saniye sonra düzeliyor. Aklıma ilk olarak PSU geldi ve PC'yi tam yük altında stres testine soktum. Uzun bir süre teste devam ettim ancak herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Tek dikkatimi çeken nokta ise GPU'nun 11.6 voltlarda seyretmesi oldu. (genelde yük altında 11.8 altı görürse PSU ölmüştür diyor bazı YouTube kanalları, açıkçası benim pek bilgim yok) Bunlar dışında voltaj değerlerine çok hakim olmadığım için yorum yapamadım sizlere sormak istedim. Resimleri ekliyorum yorumlarsanız çok sevinirim.

Not; PSU kasanın kendi PSU'su. 750W 80Plus Bronze

Sistem Bileşenleri; Ryzen 5 5600X,
EVGA RTX 3080 FTW3,
MSI MAG X570s Tomahawk Max,
Corsair 2x8GB Vengeance LPX,
Samsung 990 Pro 1 TB M.2,
WD SN570 500GB M.2,
Cougar Aqua 2x120mm,
Cougar MX440 Mesh

Dosya Ekleri

• 11111.png
    99,4 KB · Görüntüleme: 42
  • 22222.png
    110,1 KB · Görüntüleme: 29
  • 3333.png
    87,6 KB · Görüntüleme: 37
  • 55555.png
    123,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 66666.png
    112,6 KB · Görüntüleme: 29
  • 77777.png
    71,1 KB · Görüntüleme: 33

İşlemcinin hele bir de o sogutucuyla 75'in üzerine çıkması mumkun değil buna göre bir bakarsın duruma. Soğutucu arızada yapmış olabilir. Ekran kartına undervolt uygulayarak kullanmanı öneririm ben bizzat öyle yapıyorum.

Undervolt işlerine girersem bir daha sanırım pc açılmaz çok bilgim olan şeyler değil çünkü elimde kalır gibi düşünüyorum soğutucuya bi yoğunlaşayım hafta sonu önceliğim o olsun

Cougar servisiyle az önce görüştüm sıvı soğutucuda problem vardır o dereceler normal değil dedi sizlerin dediği gibi. Söküp servise göndereceğim kontrol edecekler

Üşenmedim gecenin bir vakti sıvı soğutucuyu söküp stok fanı taktım ve stres test yaptım çıkan sonuç dediğiniz gibi Sıvı soğutucu arızalı. Stok fanla bile maksimum 72 dereceleri görüyor işlemci.

Dosya Ekleri

• stok soğutucu.png
    449,8 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…