RTX 3080 sistemde R5 3600 değiştirilmeli midir?

cyhriaeth

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
MSI B550-A Pro
Merhabalar, Ryzen 5 3600 işlemcim ve RTX 3080 ekran kartım var. Genelde hikayeli oyunlarda inanılmaz bir darboğaz olmuyor hatta bazılarında hiç olmuyor, rekabetçi oyunları da hiç oyannaıyorum. 2K çözünürlükte oynuyorum. Haziran ayında ekran kartımın taksiti bitecek ve o bittiğinde işlemci almayı bir düşündüm fakat sonrasında para harcamanın gereksiz olup olmayacağı konusunda düşünmeye başladım. 1-2 seneye oyunların sisteme bindireceği yük artacağı için olan az darboğazın da tamamen gideceğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım, yeni bir işlemciye ihtiyacım var mı yoksa bu şekilde 2-3 sene idare edebilir miyim?

Merhaba, Ryzen 5 3600 işlemcim ve RTX 3080 ekran kartım var. Genelde hikayeli oyunlarda inanılmaz bir darboğaz olmuyor hatta bazılarında hiç olmuyor, rekabetçi oyunları da hiç oyanmıyorum. 2K çözünürlükte oynuyorum. Haziran ayında ekran kartımın taksiti bitecek ve o bittiğinde işlemci almayı bir düşündüm fakat sonrasında para harcamanın gereksiz olup olmayacağı konusunda düşünmeye başladım. 1-2 seneye oyunların sisteme bindireceği yük artacağı için olan az darboğazın da tamamen gideceğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım, yeni bir işlemciye ihtiyacım var mı yoksa bu şekilde 2-3 sene idare edebilir miyim?

Hikaye tabanlı işlemciye yük bindirmeyecek oyunlarda yüksek çözünürlülükte çok fazla darboğaz yemeden idare edilebilir ama işlemci yükü isteyen oyunlarda tadınızı kaçırmaya başlayacaktır. Bunu kabul edip benim için sorun olmaz diyorsanız uzun bir süre daha idare edebilirsiniz. Yine de benim önerim böyle bir ekran kartını daha iyi bir işlemciyle beslemeniz. Bütçeniz yettiğinde geçiş yapmanızda fayda var.

Hocam inanılmaz bir FPS takıntım yok, o yüzden idare ediyorum ama dediğiniz gibi ileride oyunlar işlemciye yük bindirmeye başlarsa benim 3600 bu sefer yamulabilir gerçekten de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı