RTX 3080 sistemde RDR2 gölgeler ve renkler bozuluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
ASUS ROG RTX 3080
Anakart
ASUS ROG B550-E
İşlemci
5700X
Oyunda ALT+TAB atınca tam ekran modundan çıkıyor ve renkler, gölgeler bozuluyor. Grafikleri en fullde, DX12 modunda kullanıyorum ve DX12 modu geçerliyken çözüm arıyorum.
Oyunda ALT+Enter yapıp tam ekran ile pencereli ekran arasında her geçiş yaptığımda görüntü farklı renklerde bozulma yapıyor.
Sistemdeki her parçanın her sürücüsü güncel. Sistemde sahte parça yok, arızalı parça yok, aşırı ısınan parça yok. Oyunda sorun yok, yama kurmadan önce de böyleydi, oyun dosyalarını doğruladım.
Bu sorunun çözümünü bilenlerin yardımına açığım.

image.png images.png

Son düzenleme:
Oyunda ALT+TAB atınca tam ekran modundan çıkıyor ve renkler, gölgeler bozuluyor. Grafikleri en fullde, DX12 modunda kullanıyorum ve DX12 modu geçerliyken çözüm arıyorum.
Oyunda ALT+Enter yapıp tam ekran ile pencereli ekran arasında her geçiş yaptığımda görüntü farklı renklerde bozulma yapıyor.
Sistemdeki her parçanın her sürücüsü güncel. Sistemde sahte parça yok, arızalı parça yok, aşırı ısınan parça yok. Oyunda sorun yok, yama kurmadan önce de böyleydi, oyun dosyalarını doğruladım.
Bu sorunun çözümünü bilenlerin yardımına açığım.

Eki Görüntüle 2089572 Eki Görüntüle 2089573
Hocam kömür madeni gibi çıkmış :D Şaka bir yana, Nvidia Denetim Masasından daha önce herhangi bir ayar yaptınız mı? Oyuna özel ayar yapma sekmesine girin ve RDR2yi seçin, eğer ayar yapmadıysanız da bir kontrol etmenizde fayda var. Görüntü Keskinleştirme ayarı kapalı olmalı, "Kenar Yumuşatma - Saydamlık" ayarını da kapalı yapın ve tekrar deneyin. Ha birde ekran kartını ve windows sürümlerini güncel tutmanı gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım. Yine de düzelmiyorsa, oyun içinden Kenar yumuşatma ayarlarını kapatmayı deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı