RTX 3080 sisteme ekran gelmiyor

Kaporta ugur

Decapat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarım bu zamana kadar sorunsuzdu. Ekran kartını çıkarıp riser ile dik kullanmayı denedim sonra geri eski haline döndürdüm, bilgisayarı ilk açtığımda sorunsuz kullanıyorum fakat kapattığım zaman kasa ve ekran kartı çalışıyor ama ekran gelmiyor. Çoğu şeyi denedim ama sonuç alamadım.
İşlemci R7 5800X.
Anakart Gigabyte A520M S2H.
PSU: Power Boost 650W.
Ekran kartı MSI Ventus 3080.

Dosya Ekleri

• 17366213740973008003273226859366.jpg
    121,6 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartını düzgün taktığınzdan emin olun.

Hocam HDMI kablosu ekran kartına bağlımı?

Son düzenleme:
Hocam HDMI kablosu ekran kartına bağlımı?
Display port kullanıyorum ve ekran kartına bağlı eminim.

PSU tam beslemiyor olabilir sistemde statik elektrik olmuş olabilir uzay montaj test edin ve ayrıca bazen dalgınlıklada olsa görüntü kablosunu anakarta takmış olabilir misiniz?
Psu sorununu da düşündüm ama beslemiyor olsa ilk açtığımda da ekran gelmez. Kasa sorunsuz çalışıyor ekran kartı fanları dönüyor ama monitörde video sinyali yok uyarısı alıyorum. Bu sadece kasayı kapattıktan hemen sonra oluyor. Üzerinden zaman geçtikten sonra tekrar sorunsuz çalışıyor.

Hocam kasayı evdeki başka bir monitöre/ televizyona takmayı denediniz mi?

İyi fikir birazdan deneyeceğim. Ayrıca statik elektrik demişsiniz biraz araştırdım üçlü prizden olabilir denmiş şuan direkt olarak prize taktım ve çalıştı. Şimdi daha detaylı deneyeceğim

Malesef televizyonda da aynı. PSU orjinal kablosyula kullanmıyorum eski tip bir güç kablosu, sorun bundan olabilir mi?

Son düzenleme:
Muhtemelen ekran kartı güç kablosu psu dan çıkmıştır. İyice kontrol edin. Açıp bi müddet bekleyin. Bazen tam oturmadığı için ledleri filan yanar ama görüntü gelmez.. başıma gelmişti çinkü..

Eğer sorun olmazsa değiştirmenizi öneririm hocam başka sorun yok gibi duruyorum tarafımca.

Eğer sorun olmazsa değiştirmenizi öneririm hocam başka sorun yok gibi duruyor tarafımca.

Nasıl nerden bakarım yardımcı olur musunuz? En yakın çözüm bu gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…