RTX 3080 sisteme güç geliyor ama ekran yok

Aydas

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemim çoğunlukla açılmıyor. Güç geliyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Sistemi sök tak yapıyorum geliyor ertesi gün yine aynı çekirdek hızı 1900'lerde falan oynuyordum belli bir süre sonra 1300'lere kadar düşüyor bu güç kaynağının ekran kartını besleyemediği anlamına gelir mi yeni bir güç kaynağı alınır mı? Sıcaklıklar normal sisteme overclock veya underwolt yapılmadı.

i5 11600K.
Zotac AMP holo RTX 3080.
ASUS TUF B560M-Plus
Cooler Master V750 Gold Full modüler Power Supply.

RAM'lerin yerlerinden kaynaklı olabiliyor, hatta anakart 2 ve 4 numaralı yuvaya takın dese bile bazen anakartın dediğinde görüntü gelmiyor, farklı yerleri deneyin

Sistem bileşenlerinin birbiriyle uyumlu olduğundan emin olun. Özellikle anakartın ve grafik kartının birlikte çalışması gereken özellikleri karşıladığından emin olun. Soğutma sistemini kontrol edin yani sıcaklık sorunları da sistemin düşük performansına veya açılmamasına neden olabilir RAM sorunları da sistemin açılmamasına veya düşük performansa neden olabilir Bellek modüllerinin doğru bir şekilde takılı olduğunu ve çalışır durumda olduğunu kontrol edin. Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözemezse, teknik destek almanızı öneririm. Bilgisayarınızı bir uzmana göstererek sorunun kaynağını belirlemek ve doğru bir şekilde çözmek önemlidir.

RAM'lerin yerlerinden kaynaklı olabiliyor, hatta anakart 2 ve 4 numaralı yuvaya takın dese bile bazen anakartın dediğinde görüntü gelmiyor, farklı yerleri deneyin.

Aynı durum kendim yaşadım. AMD sistemim var anakartta 2 ve 4 takın gösteriyordu. 5600 işlemci ile G.Skill Neo 32 GB 3600 RAM ile. Öyle çalışmadı. Yan yana takıp kullandım. Sonra BIOS güncellemesi geldi denedim bu sefer çalıştı.

Z590 anakart kullanıyordum garantiye gönderdim. Bu anakartı yeni aldım RAM'leri her sokette denedim tek de kullandım BIOS güncel.

Sorunumu yeni bir PSU alarak çözdüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…