RTX 3080 test sonuçları nasıl?

Tekan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
İkinci elden ASUS TUF RTX 3080 10GB aldım. FurMark testi yaptım sonuç aşağıdaki gibi. Yapay zekaya sorduğumda sıcaklığın çok iyi olduğunu ama kalan performans sonuçlarının ortalamanın biraz altında olduğunu, muhtemelen kısıtlanmış olabileceğini söyledi. Sizce sonuçlar nasıl yapmam gereken ayarlar var mı? Ryzen 5 7600 ile kullanıyorum.
Test Sonucu

Bu test boyle yapılmaz. Testı 15-20 dakıka boyunca calıstır, bu testı sıcaklıkları gormek ıcın yapıyoruz. Kartların performansları sıcaklık ve arıza dısında degısmez.
1760386674521.png

15dk sonucunda bu şekilde sonuç aldım. Bir de kart yük altındayken coil whine benzeri bir ses var ama emin değilim o olup olmadığına. yük altında değilken o ses yok. Termal macunlarının en az 1-2 yıldır değişmediğini biliyorum. Sizce değiştirmeme gerek var mı?

Şöyle bir kısa test sonucu da atayım, kart üzerindeki switch performans modundaydı onu quite mode kısmına alınca bahsettiğim ses tamamen gitmese de azaldı ama furmarkta sıcaklıklar arttı gibi

1760387410108.png

Sıcaklıklar harıka, hatta oyle kı testı dogru yaptıgına emın olamadım. Testı tam ekran 15 dakıka hiç ellemeden calıstırdın degıl mı?
Arkada tarayıcı vs açık ama pencere modundayken tam ekranda açtı şekilde bıraktım, kasa fanlarında sıkıntı var diye onları garantiye gönderdiğimden kasada fan yok o yüzden kasanın camı açıkken testi yaptım. kule tipi işlemci soğutucum var

Sen kartı performans modunda kullanmaya devam et. Dıger modda yanı ıkıncı denemende fan hızları dusmus sıcaklıklar o yuzden artmıs. Duydugun ses fanlardan gelıyor anlasılan. Performans modunda aldığın sonuclar harıka, ASUS TUF serısını sevıyoruz. Karta undervolt uygulayabılırsın. Benım eskı kartı 875 mv 1920-1935 MHz ayarlarında kullanıyordum yanlış hatırlamıyorsam.

Sen kartı performans modunda kullanmaya devam et. Dıger modda yanı ıkıncı denemende fan hızları dusmus sıcaklıklar o yuzden artmıs. Duydugun ses fanlardan gelıyor anlasılan. Performans modunda aldığın sonuclar harıka, ASUS TUF serısını sevıyoruz. Karta undervolt uygulayabılırsın. Benım eskı kartı 875 mv 1920-1935 MHz ayarlarında kullanıyordum yanlış hatırlamıyorsam.
O halde uzun zamandrı termal macun yenilemesi yapılmamış olmasına rağmen yenilememe gerek yok diye düşünüyorum. undervolt olayına bakayım teşekkür ederim. Ayrıca sistemi 700w enermax ile besliyorum test sırasında bir problem çıkarmadı ama ileriye dönük sizce sorun olur mu? ayrı ayrı 2 adet 8 pin üstünden güç verdim. Tek kablodan çıkan splitterı kullanmak mantıklı gelmedi.

O halde uzun zamandrı termal macun yenilemesi yapılmamış olmasına rağmen yenilememe gerek yok diye düşünüyorum. Undervolt olayına bakayım teşekkür ederim. Ayrıca sistemi 700W ENERMAX ile besliyorum test sırasında bir problem çıkarmadı ama ileriye dönük sizce sorun olur mu? Ayrı ayrı 2 adet 8 pin üstünden güç verdim. Tek kablodan çıkan splitterı kullanmak mantıklı gelmedi.

Evet kartın termal bakıma ıhtıyacı yok. Guc kaynagın yeterlı, baglantıları dogru yapmıssın. Undervolt ısınıde kesın yapmanı onerırım. Performans kaybı olmadan kartı 300W altında kullanmak mumkun. Hem kart daha az ısınır hem fanlar daha dusuk devırde doner ve ses yapmaz, aynı zamanda fanların ömrü de uzamıs olur. Nereden bakarsan bak cok ıyı olacak kart ıcın.

Evet kartın termal bakıma ıhtıyacı yok. Guc kaynagın yeterlı, baglantıları dogru yapmıssın. Undervolt ısınıde kesın yapmanı onerırım. Performans kaybı olmadan kartı 300W altında kullanmak mumkun. Hem kart daha az ısınır hem fanlar daha dusuk devırde doner ve ses yapmaz, aynı zamanda fanların ömrü de uzamıs olur. Nereden bakarsan bak cok ıyı olacak kart ıcın.
Teşekkür ederim

Bugün 7500f işlemci geldi onu taktım ve o şekilde denedim, genel olarak sonuçlar aynıyken Cyberpunk oyununda oyuna girdikten 4-5dk sonra aniden bir donma ve sonra oyunun çökmesi problemi yaşadım. pc kapanmadı yani psu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çökme sonrası çökme raporu göndermek ister misin vs diye uyarı verdi. Bunun dışında Satisfactory, V Rising oyunlarında da denedim onlarda hiç çökme vs yaşanmadı.
Araştırdığımda temmuz ayından sonraki güncellemede çökme yaşayan birileri daha olmuş ama ekran kartıyla mı ilgili yoksa oyunla mı emin olamadım. Sence nasıl test edebilirim bunu?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Bugün 7500F işlemci geldi onu taktım ve o şekilde denedim, genel olarak sonuçlar aynıyken Cyberpunk oyununda oyuna girdikten 4-5dk sonra aniden bir donma ve sonra oyunun çökmesi problemi yaşadım. PC kapanmadı yani PSU ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çökme sonrası çökme raporu göndermek ister misin vs diye uyarı verdi. Bunun dışında Satisfactory, V Rising oyunlarında da denedim onlarda hiç çökme vs yaşanmadı.
Araştırdığımda temmuz ayından sonraki güncellemede çökme yaşayan birileri daha olmuş ama ekran kartıyla mı ilgili yoksa oyunla mı emin olamadım. Sence nasıl test edebilirim bunu?

Oyundan kaynaklaniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı