RTX 3080 Ti/3090 vs 6900 XT

ANILxTR

Kilopat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Zamanında RX 570 4 GB sürümüne sahiptim fakat 2K monitör aldığım için artık ekran kartımı sattım onun üstüne 10-17 bin bütçem var ve RTX 4000 serisi sormayın pahalı yukarıda yazdığım kartlar arasında kaldım. Genellikle iki oyun oynuyorum biri Fortnite diğeri Cyberpunk 2077 aklımda şu soru var:

VRAM önemli mi? (bildiğim kadarıyla GPU base clock önemli ve bit)
AMD kullandığım için bir sorun yaşamadım ama bir yandan NVIDIA'nın DLSS teknolojisi güzel gözüküyor kararsız kaldım geçmeğe değer mi NVIDIA'ya?
İleride fiyatlar düşer mi?
3080 Ti / 3090 - RX 6900 XT bu kartların daha kaç senesi var?

Şimdiden teşekkürler :)

RTX ve Nvidia teknolojilerine onem veriyorsan ve kullanacagim diyorsan RTX serisi ekran kartlarindan alabilirsin. (Dipnot geceyim. Son donemlerde Nvidia suruculerinde sorunlar olabiliyor.)
AMD ekran kartlari da, Nvidia ekran kartlarina gore kullanicilara daha fazla saf guc vadediyor. AMD ekran kartlarinda da donanimsal kronik sorunlar olabiliyor.

RTX ekran kartlari arasinda da kararsiz kalirsan, Iki modelin de performanslari cok benzer. RTX 3080 Ti aldim, keske RTX 3090 alsaydim demezsin. Paran varsa ve VRAM'i daha fazla olsun istiyorsan RTX 3090'dan devam et. 24GB VRAM'e ihtiyacim yok, 12GB VRAM bana yeter diyorsan RTX 3080 Ti alabilirsin.

RTX ve Nvidia teknolojilerine onem veriyorsan ve kullanacagim diyorsan RTX serisi ekran kartlarindan alabilirsin. (Dipnot geceyim. Son donemlerde Nvidia suruculerinde sorunlar olabiliyor.)
AMD ekran kartlari da, Nvidia ekran kartlarina gore kullanicilara daha fazla saf guc vadediyor. AMD ekran kartlarinda da donanimsal kronik sorunlar olabiliyor.

RTX ekran kartlari arasinda da kararsiz kalirsan, Iki modelin de performanslari cok benzer. RTX 3080 Ti aldim, keske RTX 3090 alsaydim demezsin. Paran varsa ve VRAM'i daha fazla olsun istiyorsan RTX 3090'dan devam et. 24GB VRAM'e ihtiyacim yok, 12GB VRAM bana yeter diyorsan RTX 3080 Ti alabilirsin.
Render falan olsa çok faydam olurdu işim olsaydı diyeyim, oyunlarda ilerde 12GB yetmeyecek gibi geliyor 4K demiyorum Ultra 2K falan diyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı