RTX 3080 Ti almak yerine 5060 Ti beklenmeli mi?

AzumaSama

Centipat
Katılım
2 Mayıs 2023
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ekran kartı alacağım sizce 3080 Ti alayım mı? Bütçem 30k. 3070 Ti bakıyordum önceden 8K farka 3080 Ti 12 GB buldum. ROG STRIX bana mantıklı geldi, 4060 Ti 16 GB olanı içime hiç sinmedi. (bu arada dip not ben Rust oyuncusuyum ve editörüm yani bu kartı hem 1080p Rust ve Premiere Pro After Effects ve Photoshop için alıyorum yani 2K hikaye oyunları vs için değil)

Sizce ne yapmalıyım? Bütçem dediğim gibi 30k. 5060 Ti'ın çıkmasını testlerini falan mı beklemeliyim? (bu durumda da 3080 Ti'ın stok u bittebilir) ya da başka bir kart mı almalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3080 Ti bütçen var ve 4060 Ti mı batkınız hocam? Ben size şöyle bir bilgi vermek isterim, arkadaşımda 4060 Ti var bende de 3090 var. Bir oyun oynuyoruz arkadaşım 1080p de 180FPS ortalama oynuyorken ben 360 FPS oynuyorum, 4K açtık ne kadar fark olacak merak ettik ben 160, arkadaşım ise 4060 Ti kartı ile 60-70 FPS ortalama alıyordu. VRAM taşması söz konusu değil. 3080 Ti da 3090 kadar fark atmasa da yine de çok ciddi performans farkları atacaktır ki bu 5060 Ti için de geçerli çünkü 5060 Ti da 4060 Ti'ya nazaran pek o kadar bir performans artışı sağlayacağını ben düşünmüyorum.
 
Hayır beklenmemeli. 8 GB VRAM neredeyse çoğu yeni oyunda sıkıntı çıkaracaktır. Bu devirde ekran kartı alacaksanız bütçenizde el veriyorsa minimum 12 GB vrama sahip olan bir kart alınmalı.
 
30K bütçede 3080 Ti falan alınmaz. Sıfır olarak 30 serisinden hiçbir kart alınmaz. RTX 5070 bekleyin. Fiyatı çok büyük ihtimalle tam olarak 30K olacak.
 
30K bütçede 3080 Ti falan alınmaz. Sıfır olarak 30 serisinden hiçbir kart alınmaz. RTX 5070 bekleyin. Fiyatı çok büyük ihtimalle tam olarak 30K olacak.

5070'in fiyatı 30k olursa NVIDIA diğer kartlarını bir çöpten ibaret sayacağı için ve güzel ülkemin vergileriyle birlikte fiyatı normaldende çok olacak. Sen o kartı 30'bine bul ben sana ondan 3 tane alacağım.
 

Diyelim ki haklısın, sence 30K para verip 3080 Ti alınır mı? İkinci el tertemiz 4070 Ti, zorlasan belki 4080 bulursun o paraya. Nereden tutsam elimde kalıyorsun şu an. Toparlama şansın yok.

Adam editörüm demese AMD kartlardan da güzel bir seçenek oluştururdum. Bütçeye bakmadan işinizi görecektir diyerek o parayı çöpe attırmazdım.

@FakirSincap neye beğenmedim atıyorsunuz acaba?

Büyük ihtimalle üstteki arkadaşlar ile aynı fikirdesiniz. Başta emin olmadığım için sadece üsttekilere beğenmedim attım. Fakat benim mesajıma beğenmedim atmanızla tam emin oldum ve beğenmeme hakkımı kullandım. Kasma bu kadar, tanımadığın etmediğin adam mesajına beğenmedim attı diye içerleyip hesap sormana gerek yok.
 

Sizin mesajınıza beğendim attım iyi hatırlayın bence. Ayrıca kascak bisey de yok merak ettim sordum hakkim gayet normal
 
4070 ti bulunmuyor 30k ya hocam minimum 35k var 1 aydır inceliyorum lakin hiç görmedim daha 30k ya satanı

30k bütçede 3080 Ti falan alınmaz. Sıfır olarak 30 serisinden hiçbir kart alınmaz. RTX 5070 bekleyin. Fiyatı çok büyük ihtimalle tam olarak 30k olacak.

550 dolar zaten yurt dışı vergisiz fiyatı bizim ülkemizde 35 üstü olacak gibi 5070 düz hali onların vergisi eklenecek üstüne de bizim güzel ülkemizin vergisi eklenecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…