RTX 3080 Ti R9 5900X sistemde Input Lag oluyor

Hocam ekran kartının ve monitörünün Firmware'ini updatelemeyi dener misin? Sorunu çözmende yardımcı olabilir.

Monitorun denedim ama GPU'nun denemedim hocam sağ olun deneyeceğim.

Hocam en az 2-3 kez denedim hatta Windows 11'e bile geçtim acaba sorun Windows 10 da olabilir mi diye fakat yine olmadı en sonunda orijinal lisans almayı bile düşündüm.

Hocam benim sıkıntı faremi yavaş veya hızlı hareket ettirdiğimde ekranda yırtılmaların veya takılmaların olması ve mouse hissiyatının garip gelmesi sanki 75Hz bilgisayarda oynuyorum gibi izlenim yaratması ve garip bir şekilde 240Hz kullanmama rağmen pingi benden yüksek olan oyuncuların ferraripeek gibi garip peekler atması internet konusuna gelecek olursak Avrupa serverlerinde genel olarak 45-55 arası ping alıyorum 100Mbps internetim var o kadar sorun yaratacağanı sanmıyorum.

Evet hocam dedikleriniz zaten yapılı bu sorunu en az 2-3 haftadır araştırıyorum denemediğim yöntem kalmadı fakat hala çözümünü bulamadım.

Son düzenleme:

Aynı sorunu yaşıyorum ancak bir çözüm bulamadığım için sorunun psikolojik olduğundan şüphelenmeye başladım, daha önce 144Hz monitörüm ve RX 5500 XT ekran kartım ile 144FPS altına düşmeden yağ gibi akıcı bir şekilde Valorant oynuyordum, paraya ihtiyacım olduğu için ekran kartımı sattım, birkaç ay sonra daha iyisini almayı düşünüyorum. Bu süreçte beni idare etmesi için 2. elden R7 240 4 GB ekran kartı satın aldım, kartın DP girişi olmadığı için HDMI üzerinden Max 120Hz desteğinden faydalanarak birkaç ayar ile birlikte 120 FPS altına düşmemeyi yakaladım diyebilirim ancak nedense oyun bana 60Hz gibi geliyor, her ne kadar FreeSync veya gecikme önleme, geliştirilmiş senkranizasyon ve buna benzer bir sürü ayar denesem de hiçbir şekilde o eski halinden eser yok diyebilirim. Aradaki 24 Hz farkın bu kadar fark ettireceğini düşünmüyorum, ben de sorunun kablodan olduğunu düşünmeye başladım ama kartın DP desteği olmadığı için kabloyu değiştiremiyorum, yakın zamanda dönüştürücü ile deneyeceğim.

Not: Eski ekran kartım ile Xiaomi 34" ultrawide 144Hz 4ms 3440x1440 monitör kullanıyordum, Valorant'ı 1080p blackbar aktif ederek oynuyordum, monitörü de değiştirerek ASUS XG258Q 240Hz 1 Ms modeli satın aldım, belki sorunum monitörden de kaynaklanıyor olabilir ama emin değilim. Belki buradan bana da bir çözüm çıkar diye konuyu takipteyim.

Merhaba aynı sorunları bende yaşıyordum. Sırf bu yüzden i5 4670K RX 5500 XT içeren masaüstü bilgisayarımı sattım ve Ryzen 9 5950X, RTX3080, ROG STRIX B550-XE, 32 GB samsunb b-die çipli RAM gibi yeni bir sistem topladım. Sorun aynen devam ediyor. Birkaç gün önce bilgisayarımdaki tüm kablolara 2 adet biri giriş diğeride çıkışa olmak üzere ferrit bobinler taktım. Daha önce saf sinüs dalgası üreten kendinden trafolu Online UPS ödünç aldım ve sorun yine çözülmedi. Denediğim Windows ve BIOS Tweak'lerini anlatmak istemiyorum çünkü hiçbiri işe yaramıyor. Bursa içinde en azından 5-6 binada ve Edirne'de üniversite okuduğum dönemde de 4 farklı kiralık binada denedim ve bunun lokasyon ve bina elektriği ile alakası olmadığınıda anlamış oldum. Hepsi topraklaması iyi olan yeni binalardı. Fakat bugün oyun oynarken kulaklığım bir anda jak yuvasından ayağımın takılması sonucu çıktı ve bütün gecikmemin düzeldiğini gördüm. Geri kulaklığımı takınca anında fare hareketlerim aşırı derecede ağırlaştı ve klavye de aynı şekilde verdiğim tepkilere geç cevap vermeye başladı. İstersen sende kulaklığı çıkartıp ses olmadan test edebilirsin. Sorunun kaynağını buldum fakat çözümü bilmiyorum. Driver'ları değiştirdim yine de kulaklık takınca input lag geri geliyor.

Hocam konu uzun zaman olmuş ama sorum var.
Bende AMD her şeyim lakin bu özel çözünürlük AMD içinden yapabiliyorum anca özel çözünürlük ile bu attığınız yazılım ilemi yapmamı tavsiye edersiniz?

Önemli bilgi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…