RTX 3080 ve 5900X sistemin ederi nedir?

phenex

Hectopat
Merhaba,

Sistem özellikleri;

GPU: MSI Suprim X RTX 3080
CPU: AMD Ryzen 9 5900
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E Gaming
Sıvı Soğutucu: Corsair iCUE H150I Elite Capellix
RAM: G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16) 3600 MHz
SSD: Samsung 980 Pro 1TB
Kasa: Fractal Design Define S2 Vision RGB
PSU: Corsair AX850 80+ Titanium

Arkadaşlar, tüm parçalarımı araştırarak almıştım, hepsinin çok kaliteli ve uyumlu olduğunu düşünüyorum.

2. el bu bilgisayarı ne kadara satabilirim? Ayrıca hangi platformda alıcı bulmak daha kolay olur?

Son düzenleme:
Hocam ekran kartım neredeyse o kadar, işlemci olmuş 9K, kasamın boş hali 5K. O fiyat çok absürt değil mi?

Hocam ekran kartım neredeyse o kadar, işlemci olmuş 9K, kasamın boş hali 5K. O fiyat çok absürt değil mi?

Tek tek sat o zaman hocam normalde 15.000TL olan kartı toplama PC olarak alırsan 17.000TL bir rakama alıyoruz öylede düşünmen lazım. Tabi piyasa çok oynak artık takip etmeyide bıraktım.

Alırken faturanızda bu fiyatlar yazmıyordu hocam.. 9 ay önce 9 lirayken şu an neredeyse 2 katına çıkan kur ve stok durumundan ötürü kartınız, kasanız ve parçalarınız bu fiyatlara çıktı. Alıcı gözünden de bakmak lazım şu an kimsede istediğiniz rakamları verecek para yok. O kadar para verecek olan biri 0 toplar 2. el bakmaz zaten. O yüzden satabileceğiniz aralıkları yazdım tahminimce.

Kartı alırken ben yanlış hatırlamıyorsam zaten 18K'ya aldım, ürünlerin her şeyi kutuları, faturaları eksiksiz duruyor. Yani o fiyatlardan daha yüksek fiyatlara aldım. O zaman da piyasa düşük değildi, hatta herkes bekleyin düşecek falan gibi şeyler diyordu. Aldığım zamana göre de bedeli yüksekti.

Ekran kartı lhr ise 30 k civarı lhr değil ise 40 k civarı.Diğer parçalarda toplam 15-20 k diyebiliriz.

Hocam 9 ayda her alanda her şeye zam geldi, bunu tartışacak değilim. 2020 Aralık (tam 12 ay) önce topladığım bütün sistemim, şu an ekran kartımın değerinde. Yani anlatmak istediğim durum bu. O zaman da ucuzdu demiyorum. Ama şu anki fiyatlarla o an kıyaslanamaz bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…