cevabınız için teşekkürler, mATX olanını almayın dediğiniz sizin attığınız anakrt mı yoksa benim belirttiğim MSI PRO B660M-A mı? birde benim belirttiğim anakartın wifi modeli zaten 6E destekli sanırım, ama mATX. Dediğiniz slot sorunu bu anakartta da olur mu ozaman?Asus Prime Z690-P D4 modeli, işlemci K serisi değil ama bu anakart bazen 3900-4100 TL seviyesine indiğini gördüm. Kendim de pişman olmuştum 4400 TL gibi bir fiyata almıştım geçen sene.
Wifi 6E destekli bir anakart almıyorsanız bence hiç o işe bulaşmayın. Düz bir anakart alıp yanına bundan ekleyin, anakartı değişirseniz bile kablosuz bağlantınız elinizde olur. Zaten Wifi destekleyen veya desteklemeyen anakartlar arası fiyat farkına bu ürünü alırsınız. Herkese tavsiyem bu şekilde. Z serisi almasanız bile en azından kablosuz bağlantı önerimi dikkate alın derim. Şimdiden hayırlı olsun.
Ürün:
![]()
Asus PCE-AX58BT AX3000 + Bluetooth 5.0 Adaptör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus PCE-AX58BT AX3000 + Bluetooth 5.0 Adaptör fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus PCE-AX58BT AX3000 + Bluetooth 5.0 Adaptör özelliklerini incele, 1.135,77 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Asus Prime Z690-P D4 Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime Z690-P D4 Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime Z690-P D4 Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 6.048,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu arada sakın 300 TL kısıp mATX olanı almayın, 1 adet PCIe x1 yuvası var ve 2 slotlu ekran kartı takınca fanlarından birinden feragat ediyorsunuz. Asus'un bu çoğu giriş seviyesi kartında var nedendir bilmiyorum ama çok saçma; şöyle ki ikinci ekran kartı taktığınızda 2. sıradaki x16 slotunu kullanamıyorsunuz. O zaman oraya sadece kağıt üstünde +1 yuva yazmak için yapıldığını anlıyoruz. MSI kanadında durum daha kullanıcı dostu (her ürününde olduğu gibi) ama 100-150 TL daha pahalı ve M2 slotu için soğutucu yok. Sırf soğutucu var diye Asus'u seçtim ama bir saatlik BIOS Update için 15 gün servis bekledim, köle gibi. Aramasam bu sene gelirdi herhalde. Her neyse..
Önerdiğim ürünler yaklaşık 5000 TL tutuyor. Bu sizin önerdiğiniz anakarttan 1000 TL fazla. Bütçeyi zorlayabilirseniz dediğim gibi kablosuz bağlantı (Wifi6e+BT 5.0) avantajınız olur. 13.Nesile de geçtiğinizde K serisi işlemci için uğraşmamış olursunuz.
Eğer bütçeyi aşamıyorsanız, belirttiğiniz anakart güzel.
Benim dediğim Asus Z690-P D4 modelinin mATX olanı için demiştim. MSI anakartlarda slotlar ile ilgili bir sorun yok. Wifi6 destekli evet, 2.4GHz teorik hız vaat ediyor. Gerçi bunun için Wifi 6 modeminiz olması iyi olur, çünkü bu sefer bir anlamı kalmıyor. Ben hali hazırda böyle bir bağlantıya sahip olduğunuzu varsayarak yazmıştım.cevabınız için teşekkürler, mATX olanını almayın dediğiniz sizin attığınız anakrt mı yoksa benim attığım MSI PRO B660M-A mı? birde benim belirttiğim anakartın wifi modeli zaten 6E destekli sanırım, ama mATX dediğiniz slot sorunu bu anakartta da olur mu?
şimdi anladım teşekkürler, sizin attığınız anakartı da değerlendireceğim bakalım.Benim dediğim Asus Z690-P D4 modelinin mATX olanı için demiştim. MSI anakartlarda slotlar ile ilgili bir sorun yok. Wifi6 destekli evet, 2.4GHz teorik hız vaat ediyor. Gerçi bunun için Wifi 6 modeminiz olması iyi olur, çünkü bu sefer bir anlamı kalmıyor. Ben hali hazırda böyle bir bağlantıya sahip olduğunuzu varsayarak yazmıştım.
Tercih sizin tabi ki;
1) Herhangi bir anakartta kullanabileceğiniz bir kablosuz ağ kartınızın olması ( 5-10 sene sonra çıkacaklar için bile)
2)K serisi bir işlemciye geçme durumunuzda anakart değiştirme sorunu yaşamamanız.
Bu sebeplerden ötürü açıklama yapmıştım. Gösterdiğiniz anakart bence güzel. Anakart olarak orta seviyede bakacağım ilk marka MSI olur her zaman. Bu nedenle gözüm kapalı tavsiye ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.