RTX 3080 vs RX 6800 XT

xalo1903

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, oyun amaçlı sistem toplamak üzereyim. İşlemcim Ryzen 7 5800X3D, ekran kartı olarak aşağıda linkini attığım iki ekran kartı arasında kaldım. Oyun amaçlı olarak sizce hangisini alsam bana daha çok performans verir? Yardımcı olur musunuz?

RTX serisine yetecek paranız varsa sakın AMD'ye bulaşmayın kişisel fikrim.
Sürücüleri ayrı sorunlu, teknolojileri ayrı sorunlu. Alın NVIDIA kafanız rahat olsun.

RTX serisine yetecek paranız varsa sakın AMD'ye bulaşmayın kişisel fikrim.
Sürücüleri ayrı sorunlu, teknolojileri ayrı sorunlu. Alın NVIDIA kafanız rahat olsun.

Aslında yetecek param var, ama YouTube'dan oyun testlerine baktığım zaman 6800XT daha fazla FPS veriyor, ona rağmen tercih etmemi istememenizin nedeni tam olarak nedir öğrenebilir miyim?

1080P'de 6800 XT daha iyi performans veriyor, üstü çözünürlüklerde de hemen hemen aynılar. Ray Tracing kullanacaksanız 3080 alın ya da daha ucuza bulabilirseniz.

Sadece oyun oynayacağım anlamadığım için soruyorum, oyunda hangisi daha çok performans verir hangisi beni uzun vadede daha fazla götürür?

RTX 3080 parasına 6900 XT de bulunuyor. Açıkçası DLSS 3.0 desteği olmadıktan sonra RTX 3000 serisinin üst ve pahalı modellerinin alınmasını mantıklı bulmuyorum. RTX 4000'ler şimdilik alev almakla meşgul bu da pek bir alternatif değil.

7900 XT'nin çıkışı beklenebilir veya 6800 XT alınıp geçilebilir. 13-14K iyi görünüyor bu kartın gücü için.

RX 6800 XT bu bütçelerde daha mantıklı illa NVIDIA istersen ise buna bak:
Ama bu fiyata bu da var tabii:

Aslında yetecek param var, ama YouTube'dan oyun testlerine baktığım zaman 6800XT daha fazla FPS veriyor, ona rağmen tercih etmemi istememenizin nedeni tam olarak nedir öğrenebilir miyim?

Sadece oyun oynayacağım anlamadığım için soruyorum, oyunda hangisi daha çok performans verir hangisi beni uzun vadede daha fazla götürür?
DLSS, ShadowPlay, RTX Voice ve bir sürü özellik NVIDIA'yı öne geçiriyor.

RX 6800 XT bu bütçelerde daha mantıklı illa NVIDIA istersen ise buna bak:
Ama bu fiyata bu da var tabii:
attığınız 6900xt önerilen bir ekran mı sapphire işimi görür mü yani fiyatı da uygun duruyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı