RTX 3080 vs RX 6900 XT

Bütçe
9000-12500
RTX 4060 in 8GB olduğunu öğrendim NVİDİA neden böyle bir yol izliyor anlamadım 1080P kartı olduğu için mi ?

Hem 1080P kartı hem de DLSS 3.0 kaynak tüketimi azaltabilecek.

NVIDIA'nın neden böyle yaptığına gelirsek değerli VRAM'lerini artık garibanlara koklatmak istemiyor. VRAM istiyorsan 4080'e gel diyor anlayacağın çünkü iş için CUDA çekirdeklerine ve fazla VRAM'e ihtiyaç duyan çok büyük bir kitle var.

Çok yanlış bir strateji bana göre millete 4080 sattıracaksa XX60 rakamlı kartların anlamı kalmıyor RTX 3060 12 GB VRAM RTX 3060 Ti 8 GB VRAM?

DLSS 3 halen yayılamadı 1 sene olcak nerdeyse çok az oyunda var

Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Aslında sorum sadece bu iki kartın kıyası değildi sayın moderatörümüz başlığı düzenlemiş sanrım.
-2K yüksek-ultra ayarlarda oynayabileceğim daha düşük veya daha farklı bir kart tavsiyeniz olursa onları da düşünebilirim.
-Vram konusuna gelince de optimizasyon sorunlu oyunları saymazsak 10GB ekran kartı 3-4 sene gider mi sizce?
-Bir de son olarak ilk mesajda yazdığım ikinci el ekran kartlarının fiyatları sizce normal mi, alınır mı ?
Bunları öğrenmek istemiştim teşekkür ederim şimdiden.

3090 zorlayın deli gibi VRAM olsun.
Bunun için gerekli işlemci ve PSU'yu hesaba katarsak malesef bütçemi aşar hocam.

Oyun oynamadığım zamanlarda sadece Netflix ve Youtube kullanıyorum. Teşekkürler tavsiyeniz için hocam.

Bu oyunu oynamasa gelecekte çıkacak oyunları oynayacak. Onların da tüketimi aşağı yukarı böyle olacak.
Hocam bu oyunu şuan oynuyorum 5600XT ile. İki gündür gölgelendiriciler yüklenmedi. Oyun bitince yüklenicek sanırım. Bu oyunu baz almanın doğru olduğunu sanmıyorum çünkü felaket derecede optimizasyon sorunu var.

3080 için toplayacağın alet, PSU, CPU, 3090'nı da rahat destekler. Demek istediğini tam anlayamadım.

Bu optimizasyonu kötü fakat yeni nesil olmayan bir motor kullanan oyun. Yeni nesil oyun motorlarının kullanımı yüksek olacak optimizasyonları iyi bile olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…