RTX 3080'den RTX 4090'a veya RTX 5080'e geçilmeli mi?

Güle güle kullanın hayırlısı olsun. 5080 görmeden karar vermeyin bence. Şurada da bir şey kalmadı. 2 gün sonra kapıkule gümrük kapısından sınıra giriş yapacaktır.
Ahahaha, 30 Ocak lansmanına gideceğim, artık nasibimize düşerse..

Millet kafayı kırmış gibi herkese 5080 tavsiye ediyor. Daha kartın benchmarkları bile düşmedi fiyat olarak kaçtan çıkacak belli değil herkes alim olmuş maşallah rahatlıkla önüne gelene 5080 al diyebiliyorlar.

Adam ne oynuyor cogunlukla hangi senelerde çıkmış oyunları oynuyor, ne tür oyunlar oynuyor, Online Co-op mu oynuyor solo Single Player mı oynuyor, çoğunlukla indie tarzı casual oyunlar, Simulator tarzı chill oyunlar mı oynuyor yoksa AAA oyunlar mı, 2K mı oynuyor 4K mı oynuyor, maksimum kaç FPS alarak oynamak adam için yeterli vesaire hiçbir şey belli değil. Önüne gelene 5080'e sallıyor adamlar. Helal.

5080 satan bir teknoloji sitesi olsam satılan her 5080 başına bunlara %0.5-1 falan komisyon verirdim ben olsam. Zira adamların yapmadığı işi bunlar yapıyorlar. Belki de düzgün araştırılsa ihtiyacı bile olmayan insana fuzuli masrafa girdirip 5080 aldırır bunlar.

Son düzenleme:
Piyasada artık 4090 ucuza bulmak neredeyse imkansız fiyatları 100k geçmiş durumda. 5000 serisi özellikle 5090 çıktığıda 2. el 4090'lar uygun fiyata satılabilir o zaman 5080 ile bir fiyat değerlendirmesi yapılarak karar verilebilir lakin sıfır almak istiyorsanız 5080 tek alternatif gibi kalıyor tabii AMD büyük bir sürpriz yapmazsa.

Rtx 5080 in ham gücü 4080 süper den sadece %5-6 fazla. 30WATT daha fazla güç çekerek bunu yapabiliyor. 4080 süper e göre tek artısı multi frame generation teknolojisi ama onun da nasıl çalışacağını henüz bilmiyoruz. Çok yüksek ihtimalle input gecikme sorunları olacağı için cs go,valorant,elden ring,god of war,wukong gibi sürekli input girdiğin hızlı ya da kombolar üzerine kurulu oyunlar oynayan birisinin pek işine yaramayacak. Frame gen 1 bile böyleydi multi frame de ne kadar büyük sıkıntılar olacağını çıksın testlerle birlikte göreceğiz. Ama rdr2,flight simulatör, hogwarts legacy gibi oyunlarda ben işe yarayacağını düşünüyorum. O yüzden bırak 4090 ı 4080 süper almak bile yukardaki senaryolardan ilki sana uygunsa 5080 den daha mantıklı olacaktır çünkü 5080 4080süper ile 5090 parasının ortalarında bir fiyattan çıkacaktır. Özetle 5080 gibi saf güç olarak artış olmayan kartlarda hangi tür oyunları oynadığına göre değişecek tüm senaryolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…