RTX 3080'li sistem önerisi

@Bahti31 hocam AMD alırsanız render konusunda rahat edersiniz.
Bu platformda yeniyim aşşağıda soluk harflerle yazan yazılar sistem önerisi mi kendi sisteminiz mi anlayamadım. Eğer sistem önerisiyse 2070li ekran kartı almak şuan ne kadar mantıklı.
O kişinin imzası o, yani kendi bilgisayarını yazmış.
Hocam Ryzen 4000 serisi çıkacak yakında. Bence beklemekte fayda var.

Fikriniz için çok teşekkür ederim ancak soğutucu,ssd ve kasa var daha alacağım.Bu parçalar toplamında 17000+ tl ediyor.
@Bahti31 hocam AMD alırsanız render konusunda rahat edersiniz.

O kişinin imzası o, yani kendi bilgisayarını yazmış.
Hocam Ryzen 4000 serisi çıkacak yakında. Bence beklemekte fayda var.
Yakın zamanda ekran kartına da ötv gelir diye korkuyorum. O yüzden çıkar çıkmaz almak daha mantıklı geliyor yoksa bütçeme göre 3080 fazla olduğunu düşünüyorum 3070 veya sizin dediğiniz gibi amd nin yeni serisini beklemek çok daha mantıklı ancak ne zaman ne vergi geliceği hiç belli olmuyor elimi çabuk tutmam gerekiyor diye düşünüyorum.

RTX 3080'e render alabilecek bir sistem o bütçede zor. Ekran kartın 3070 alabilirsiniz.
Yine bütçe yetmezse işlemciyi bunu alabilirsiniz.

AMD ısınmıyor ama o almayı düşündüğünüz işlemci yanıyor. Render alacağınızı söylediğiniz için 16/32 bir işlemci daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
AMD Ryzen 7 3800X 3,9GHz 36MB Cache Soket AM4 İşlemci
daha mı mantıklı olur i7 10700e göre

AMD şuan inanın daha iyi. Powerboost, Gamepower, Frisby, Rampage gibi firmalardan PSU almayın. Attığım Monitör aynı fiyata aynı özellikler ve çok daha kaliteli ayrıca mediamarkt.

Eğer ki RTX 3070 alacaksanız güç kaynağını bunu alabilirsiniz:
RTX 3080'e en az 850W güç kaynağı lazım. 3070'e kaliteli bir 750W yeterli olur.
Önerdiğim PSU en ucuz kaliteli 750W modüler güç kaynağıdır.

(ilk birkaç linkte ITX versiyonu var ama ATX olanı alın)

RTX 3080'i 2K'da besler sistem ve kullanacağınız render programları ne bilmiyorum ama çoklu çekirdek gerekiyorsa yani After Effects gibi ekran kartı odaklı falan değilse 3950X'e zorlanabilirsin ama 10850K daha iyi olur 3900X yerine çünkü OC ile çoklu işlemde yakın performansta olur ama oyun perofmransı ve ekran kartı beslemesi çok daha iyi özellikle RTX 3080'de fark daha da açılır ama render daha önemliyse ve 10850K/10900K çekirdekleri yetersiz kalabilecekse 3950X almaya çalışın.

EDİT: XT işlemcilerin X işlemcilerle arasında fark yok denebilir. Sadece sonunda fazladan bir T var ve daha pahallı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…