Grafiklerin sınırı yok arkadaşlar. Bu kadar güçlü ekran kartları demek AAA oyunlarda o kadar çok grafik kalitesi demek. Sonuçta oyun yapımcıları da bu kartlarla oyun yapıyorlar ve test ediyorlar. Grafik motoru geliştirmek ekran kartı geliştirmekten daha kolaydır zannımca AAA oyunlar için 2-3 yıl, diğer oyunlar için bozulana kadar diyorum.
Yaşla alakası yok ben 34 yaşındayım hala ne toplasam diye bakıyorum.
Müşterimde HD 6990 ekran kartı var 2K Crysis3 oynuyor en yüksek ayarlarda 40 FPS alıyor. Düşünün RTX 3090 ne kadar gider .
3-4 yıl kafadan götürür de bence alınmaz. 2K oyun oynayacak biri 3070 veya 3060 Ti alıp kalan parasını kenara atmalı. RTX 4000 veya 5000 serisi geldiğinde ise alınan kart satılıp kenarda kalan para ve satılan kartın geliri ile yeni kart alınmalı. Bu şekilde hem güncel kalıp yeni teknolojilerden yararlanabilirsiniz hem de performans konusunda bir derdiniz olmaz.
3050 Ti şu anki teknik verilerine göre GTX 1080 ile aynı güçte gözüküyor. 1070 Ti ve üzeri kartı olanlar 3050 Ti'ye sadece teknolojik yeniler yüzünden geçme ihtimali olabilir.
Asus Rog Strix 3090 OC modelini aldım ve 5 sene rahat kullanıp satarım güncel kartı alırım diye düşünüyorum. 3440x1440 çözünürlüğünde ultrawide monitör ile.